Lietuvos policijos kapelionas kunigas Algirdas Toliatas pasakojo, kad Šiauliuose susirinko daugiau nei 40-imt motociklų, o pačiame Kryžių kalne, kur vyko atlaidai, piligrimų buvo gal pora tūkstančių – kas atvažiavo, kas atėjo pėsčiomis.

Pastarąjį kartą tokia kelionė vyko prieš penkerius metus. „Kilo mintis, o kodėl nepakviesti žmonių, norinčių keliauti motociklais? Motociklas – toks keliavimo būdas, kada tu vis tiek daugiausiai važiuoji pats su savimi, tyloje. Tai tikrai yra kelionė. Kita vertus, motociklais keliaujant grupei reikia būti labai dėmesingam, tu turi stebėti vienas kitą, važiuoti atsargiai, neužkišti vienas kitam kelio, nuolatos įsiklausyti, negaišinti vienas kito. Tai yra rimtas kelioninis darbas – patirtis, tikra piligrimystė, kuri gali padėti suprasti, kad ne vienas aš gyvenu šitam pasaulyje, sutelkdami jėgas mes galime kažką padaryti“, - pasakojo kunigas.

Jis pastebėjo, kad norintys traukti į piligriminę kelionę, neprivalo būti tikintys. „Šitos kelionės idėja ir buvo netgi ne tik, kad renkasi tikintieji – čia renkasi visi, kuriems rūpi Lietuvos vienybė, kultūra, laisvė. Tai piligriminė kelionė, kurios pagrindas pirmiausiai yra žmogiškosios vertybės“, - kalbėjo jis.

Viso renginio tikslas – ne tik vienyti, bet ir dar sykį paskatinti susimąstyti apie saugumą keliuose. „Jonas Paulius II labai gražią frazę yra pasakęs – statykim ne sienas, o tiltus. Visada bus tų dalykų, kurie mus skiria skirtingos partijos, pozicijos, nuomonės. Mes galime akcentuoti arba šiuos dalykus, arba tai, kas mus vienija ir jungia, apjungti jėgas tam, kad mes būtume integralesni kaip valstybė, kad mes labiau saugotume vieni kitus, ir iš to gimsta tas pats saugus kelias ir pagarba vienas kitam“, - sakė A. Toliatas.

Renginio, kurį organizuojant prisideda ne tik krikščionių bendruomenė, policijos pareigūnai, bet ir Lietuvos automobilių kelių direkcija, metu, pasak A. Talionio, nieko blogo nenutiko, norisi šią tradiciją tęsti ir toliau. „Idėją norisi tęsti, ir norisi tęsti dar geriau negu buvo“, - sakė kunigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)