Mane erzina tokie gražių algų Vilniuje piešiniai. Tie, kas nori, kad taip būtų, patys nėra susidūrę su realybe arba jos tiesiog nenori matyti. Taigi, visa tiesa apie algas sostinėje...

Visi darbininkai, pavaldūs darbuotojai, bet ne vadovai ir kiti aukštesnes pareigas einantys asmenys, uždirba 350-800 eurų. Štai kokia realybė Vilniuje.

Mano alga, neturiu ko slėpti, į rankas yra apie 750 eurų (kuo dirbu, nerašysiu, nes tokių kaip aš nėra daug, tad greitai išaiškėtų). Mano draugų vyrų gaunamos algos yra 700-1000 eurų, o moterų 400-600 eurų (mano žmonos – taip pat).

Mano šeimos su dviem vaikais pajamos – 1100 eurų. Išgyventi Vilniuje galim, bet tik išgyventi, nes visi mokesčiai, darželiai, paskola, vaikų draudimai, automobilis ir lieka... 450 eurų. Iš 450 eurų reikia maisto nusipirkti, o kas lieka, atsidedam juodai dienai.

Drabužiai? Drabužiai perkami tik iš vadinamų „skudurynų“? Kada buvom išėję papramogauti su šeima, nepamenu. Ar čia toks gyvenimas Vilniuje? Gal jei esi vadovas, direktorius ar meras. Visi kiti mirtingieji dirba galvas nuleidę, bijo ką pasakyti, nes išėję iš darbo geriau neras.

Ar galvoju apie emigraciją? Taip. Bet kaip ir daugelį mūsų mus čia laiko giminės ir artimieji bei savas kraštas, tačiau visu tuo aš sotus nebūsiu.

Pensija? Man iki jos dar – apie 40 metų. Su mano alga ji bus, duok Dieve, apie 400 eurų. Bet kur garantijos, kad Lietuvoje liks pakankamai gyventojų, kad man būnant pensininku jie galės mane išlaikyti? Dėl to mes su šeima kas mėnesį atsidedam bent truputį juodai dienai.

Negaliu tylėti apie tai, kas vyksta Lietuvoje. Netylėkite ir Jūs. Ne už tokią laisvą Lietuvą mūsų seneliai ir tėvai kovojo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ne paslaptis, kad gyvenimas Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose skiriasi – kitokios ne tik būsto nuomos ar automobilio stovėjimo kainos, bet ir atlyginimai. Kol vienų istorijose minimi 1700 eurų ar „2400 eurų „į rankas“ Vilniuje, kitiems tokie skaičiai atrodo nepasiekiama svajonė. O jums?

Parodykite savo realybę ir be pagražinimų aprašykite savo patyrimus – kiek uždirbate jūs, kokia suma mėnesiui reikalinga Lietuvoje?

Dviems iš Jūsų, nepabūgusiems atvirai papasakoti savo istorijos, padovanosime po dvi knygas – V. Diffenbaigh „Pakelti dangų“ ir C. Eriksson „Dingę“. Siųskite mintis el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“ arba spausdami pilką mygtuką čia.