Vaikystėje, kai gyvenau užsienyje, turėjau geriausią draugą, vardu Tomas. Mes kartu augome ir buvome labai artimi. Tačiau vieną dieną, kai jau buvau suaugusi, sulaukiau Tomo mamos skambučio. Ji pasakė, kad Tomas netikėtai mirė. Man buvo didžiulis šokas, nes niekada nemaniau, jog jį kažkas kamuoja, kažkas neramina. Po kiek laiko susitaikiau su netektimi ir gyvenau toliau.

Susitikti su kito pasaulio gyventojais teko per šių metų Heloviną. Kartu su grupele draugių nusprendėme surengti Helovino vakarėlį ir pasikviesti mediumę. Ji kartu su savimi atsinešė planšetę–specialią lentą (ši lenta yra priemonė, bendraujant su dvasiomis). Iš pradžių į tai žiūrėjau skeptiškai, bet vėliau, dėl smalsumo, pati pirma pasisiūliau išbandyti. Prie lentos buvome tik aš ir mediumė, draugės stebėjo iš toliau. Mediumė pasakė, kad su manimi nori pasikalbėti kažkokia dvasia. Pradėjau klausinėti, o planšetė pradėjo paraidžiui sudarinėti žodžius. Pirmiausiai paklausiau esybės vardo, ir planšetė sudėliojo žodį T-O-M-A-S. Iškart prisiminiau savo geriausią draugą. Tada paklausiau pavardės, sudėliotas žodis buvo Tomo pavardė. Sukilo jausmai, pradėjau graudintis.

Pradėjau sakyti, kaip jo pasiilgau ir klausti kodėl jis mirė? Planšetė dėliojo žodžius: „nelaimingas“, „atsitikimas“, „mama“, „liūdėti“. Nebegalėjau toliau tęsti, turėjau padaryti pertrauką, tačiau mediumė perspėjo, kad antrą kartą susisiekti gali nepavykti. Tomas paprašė perduoti jo mamai, kad jis ją myli ir daugiau į klausimus nebeatsakė.

Po įvykio praėjus kelioms dienoms paskambinau Tomo mamai, papasakojau, kas nutiko, ir perdaviau Tomo žinutę. Nebūčiau to dariusi, jei jis nebūtų prašęs. Žinau, kad kai kurie žmonės gali sakyti, kad aš galėjau bendrauti ne su savo draugu, o su kažkuo, apsimetinėjančiu juo. Tačiau aš manau, kad tai buvo jis, nes pokalbio metu, buvo paminėta dalykų, kuriuos žinojome tik mudu, kurių čia neparašiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad apie neigiamas pasekmės jau rašė, kai tarp jaunimo pradėjo plisti pavojinga mada kviesti demonus, kurie atsakinėja į klausimus.

Portalui vienas iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas yra sakęs, kad spiritizmas – vienas bjauriausių dalykų, šamanizmo atmaina.

Pasak kunigo, jei neišvarai dvasios, ji tave tampo visą gyvenimą, todėl po spiritizmo seanso reikia būtinai prieiti išpažinties, jos metu prisipažinti, kad užsiėmei spiritizmu. Jei po to dvasios nepasitrauks, reikės specialių maldų. Jeigu nepadeda kunigo užtarimo malda, kunigo A. Valkausko žodžiais, gali prireikti egzorcizmo.

„Kartais būna, kad stipriau pasireiškia velnias, ne tik bildesiais, bet to nereikia bijoti. Svarbu pasižadėti daugiau į tai nelįsti ir neiti pas jokias būrėjas. Jeigu žmogus tvirtai eina tikėjimo keliu, dvasios pasitraukia. O jei nepasitraukia, tuos namus reikėtų pašventinti“, – sakė Nacionalinės egzorcistų asociacijos narys.

Kviečiame paskatinti žmones vengti tokių ritualų ir pasidalyti savo patirtimi, kodėl to daryti nereikėtų! Pasidalykite savo patirtimi ir paskatinkite kitus nesekti jūsų pavyzdžiu! Už drąsą vienam jūsų padovanosime 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumeratą!

Savo istoriją galite siųsti dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“ Jūsų anonimiškumą garantuojame. Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.