Tie, kurie sako, kad lietuviai neturi muzikinio skonio ir eina pasižiūrėti tik į blondines „barbytes“ stypčiojančias ant scenos, turėtų apsilankyti bent viename „Vilnius Jazz“ festivalio rengiamame koncerte, nes čia salės yra pilnutėlės, o kėdes užpildę ne tik nuobodūs vyrukai su kostiumais, tačiau ir šeimos su mažais vaikais ir dar daugiau jaunų profesionalios muzikos gerbėjų.

Vakar, spalio 11 d., Čekasinas ir Tarasovas muzikavo be savo trečio buvusios grupės GTČ nario Viačeslavo Ganelino, tačiau abu Vladimirai įrodė, kad puikiai išsiverčia ir grodami dviese. Duetas atliko trijų dalių pasirodymą, kuris Rusų dramos teatre gerokai sudrumstė tylą. Pasirodymo metu Čekasinas vienas atstojo pusę orkestro, mat vienam teko groti klavišiniais, klarnetu, saksofonais bei niūniuoti.

Trečiojoje dalyje galima buvo jį išvysti net pučiant du saksofonus vienu metu! Už tai ir kitus nuopelnus Lietuvos džiazui jam buvo įteiktas prizas „Už indėlį į Lietuvos džiazo kultūrą“. Dėl to salėje vyko nepakartojama atmosfera, mat visi karštai palaikė didžiuosius džiazo grandus.

Taigi, penktadienis – „CHECK“! Profesionali muzika, daug garso, daug gerų emocijų, o svarbiausia – dar daugiau džiazo! Jau širdis virpa nekantraudama išgirsti likusius savaitgalio koncertus.