Čia vyko pavasario šventė „Džiaukimės kartu“, kurią organizavo sodybos šeimininkai kartu su Varėnos kultūros centro Valkininkų filialu. Trečią kartą sodyboje buvo atidaryta Valkininkų Švc. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios klebono Broniaus Krakevičiaus fotografijų paroda „Džiaukimės kartu“.

Joje - nuo retai Lietuvoje pastebimų paukčių (baltojo garnio, jerubės, slankos, tetervino) iki anksti pavasarį žydinčių augalų (lazdyno, šilagėlių). Sodybos šeimininkai džiaugiasi, kad edukacinių programų dalyviai turės puikią galimybę per fotografijas susipažinti su Dzūkijos gamta. Į parodos atidarymą, palaikyti kolegos, atvyko ir Druskininkų fotografų klubo nariai.

Šventėje dalyvavo ir Valkininkų miškų urėdas Arvydas Strazdas. Jis papasakojo daug įdomių faktų apie paukščius ir inkilus. Kiek zylė sudeda kiaušinių, kiek paukščių gyvena viename hektare, kaip paukščiai elgesi, kai trūksta maisto, kaip teisingai iškelti inkilus. Susirinkusiuosius su pavasariu sveikino Varėnos rajono mero pavaduotojas Alvydas Valeiša. Varėnos rajono tarybos narys Rimantas Radžius prisiminė Žarkauskų kaimo kilmės istoriją.

Renginio metu šalia sodybos esančiame miške buvo iškelti inkilai, kuriuos dovanojo Valkininkų miškų urėdija. Poetė Eugenija Strazdienė šventę papuošė savo eilėmis apie pavasarį.

Vakaro metu netrūko geros nuotaikos, smagių žaidimų, mįslių, patarlių, dzūkiškų dainų, kurias dainavo Varėnos kultūros centro jaunimo folkloro ansamblis ir Valkininkų moterų ansamblis „Santaka“.