Įdomu būtų sužinoti, kam ir kodėl šovė į galvą tokia mintis. Pirmas įspūdis, kad tai sovietiniu mentalitetu pasižyminčio tvarkdario iniciatyva. Nesunku įsivaizduoti, kaip tokiam veikėjui paprasta kiekvienam nuo vagių nukentėjusiam pirštu parodyti į užrašą - „mes jus įspėjom“. Man pasirodė, kad visame šiame tekste - akivaizdi nepagarba (...) tam, kuris, matyt, tikrai nukentėjo nuo vagių tiesiog paklausė apsauginių, ar tie ko nors nepastebėjo.

Antra mintis, kuri man ateina į galvą, labiau pamąsčius, tai kad čia dirba tie, kurie iš pradžių ką nors padaro, o tik paskui pamąsto: juk tokių skelbimų rašinėjimas, ne tik darko universiteto išvaizdą, bet, manau, yra tarsi tiesioginis kvietimas vagims: „prašom vogti, mes tikrai netrukdysim“ (...).

Tačiau, ko gero, tai ne visai taip (...). Todėl trečias spėjimas būtų toks - gal tai tik pirmasis platesnės dviratininkų gerovės universitete gerinimo programos etapas. Kitas logiškas žingsnis, norint apsaugoti dviratininkų turtą, ko gero, bus dviračių parkavimo vietų prie universiteto panaikinimas. Tuomet niekas nepaliks dviračių - tuomet niekas ir nebevogs.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro apie iškabintus užrašus pasiteiravo VU Eksploatavimo ir paslaugų direkcijos direktoriaus Gemo Kupčiūno. Jis nurodė, kad pakabintais užrašais siekiama sudrausminti dviratininkus.

„Mes tiesiog norime drausminti dviratininkus, nes kada jie palieka dviračius, įsivaizduokit, yra mūsų apsauga, tai mes turime atsakyti, - sakė G. Kupčiūnas. - Kai kur yra vaizdo stebėjimo kameros ir jeigu jie kreipiasi, mes įrašus visą laiką pateikiame. Bet čia lygiai taip pat, kaip ir rūbinėse yra, kad už paltuose paliktus daiktus neatsakoma, kad nereikštų mums paprasčiausiai bereikalingų pretenzijų. Ir mes išsiuntinėjome visiems padaliniams tokias policijos rekomendacijas, kaip reikia saugoti savo turtą“.

G. Kupčiūnas sakė nežinantis, ar pakabinti užrašai gali pasirodyti nepagarbūs, ir palygino juos su skirtais rūkoriams. „Yra padėta šiuklšliadėžė, bet kažkodėdėl nuorūkas meta greta, tai jeigu parašome, kad nuorūkas mestų į šiukšliadėžę, na, tai irgi lyg atrodytų, kad bereikalingas priminimas, - sakė jis. - Mes tiesiog norime atkreipti dėmesį, norime padėti, kad žmonės vis tik galvotų“.