DELFI skaitytojai diskusijų skiltyje dalijosi savo patirtimi ir pasakojo, kokią įtaką amžiaus skirtumas padarė jų santykiams.

DELFI skaitytoja, pasivadinusi „Aš“, teigė, kad gyvena su jaunesniu vyru ir nė lašo nesigaili priimto sprendimo.

„Aš esu už vyrą vyresnė 7 metais, tai galiu pasakyti, kad gyvenu audringą gyvenimą, sekso kiek norim abu ir t. t. O mano bendradarbės draugės turi vyrus, vyresnius, ir jos jau močiutės, tik trūksta skarą užrišti. Spręskite patys, kam su kuo geriau, ne metuose yra esmė“, – tikino ji.

Kita skaitytoja, slapyvardžiu „Bambekliams“, irgi teigiamai atsiliepė apie vyresnių moterų santykius su jaunesniais ir aiškino, kad sutikti sielos draugą ir taip sunku, todėl neverta dėl aplinkinių nuomonės paleisti laimės paukštės.

„Pilna moterų su jaunesniais vyrais, kurios nugyvenusios ne tik po 10 m., bet ir iki gilios senatvės. Pilna moterų, kurios ištekėjo už bendraamžių ar vyresnių, bet išsiskyrė vos po kelerių metų. Ne amžiuje esmė, o žmonėse. Surasti savo žmogų ir taip nelengva, o jeigu dar į viską žiūrėsi skrupulingai - liksi vienas, nelaimingas ir niurzgantis žmogysta. Galite putotis tiek, kiek norite, bet geriau surizikuoti ir gailėtis, nei gailėtis nerizikavus. O visuomenės nuomonė labai negailestinga moterims, ypač jų amžiui, įvaro tokius kompleksus, kad ir šešeri metai atrodo kaip milžiniškas amžiaus skirtumas...“ – rašė moteris.

Nepraleido progos pasisakyti ir vyriškoji skaitytojų pusė. Jaunu vyru prisistatęs „AP“, išdrįso nuomonių skiltyje pripažinti, kad jau seniai pastebėjo, kad traukia brandžias moteris, ir pats neatsisakytų progos rimčiau įsipareigoti, jei pastaroji būtu patraukli.

„Man 30, kelerius metus esu vienišas (turėjęs kelių metų santykius su jaunesne, bet išsiskyrėm), ir nuo paauglystės jaučiu, kad su manimi daug mieliau bendrauja vyresnės moterys. Turbūt taip yra todėl, kad nesu daug uždirbantis (šeimai užtektų, bet tik vos vos), nemėgstu vakarėlių ir svaigalų, o jos dažnai jau būna „atsitūsinusios“ ir užsidirba pačios. Pagyvenusioms vienišėms mano vienišas gyvenimo būdas atrodo panašus į jų pačių, arba kaip tik žavi tuo, kad esu visai kitoks, nei jų vyrai – man niekada nerūpėjo sportai ir žvejybos su draugais ar viršvalandžiai darbe. Jaučiu, jei atsirastų proga atsigulti į lovą su bent vidutiniškai patrauklia, visai neatsisakyčiau, o gal net ir santuokai suvystytų... Tik su vaiku neimčiau – ne dėl to, kad nemėgčiau vaikų, o dėl to, kad esu imlus dėmesiui, ir nenorėčiau jausti, kad esu tik kažkelintoje vietoje po vaiko – na, nebent tai būtų mudviejų biologinis vaikas. P.S. „mamytės“ neieškau – maniškė dar gyva, o dar su ja gyvendamas ėmiau maistą gaminti, skalbtis, siūtis ir kitaip buitį tvarkytis pats“, – tvirtino jis.

Kita vertus, skaitytoja slapyvardžiu „Keturiasdešimt“ prisipažino, kad nors ir buvo užmezgusi santykius su jaunesniu ir su juo jautėsi labai artima, tačiau nusprendė, kad turi jį paleisti:

„Turėjau ir aš 16 m. jaunesnį vaikiną. Bet nebuvau tiek pamišusi, kad įkalinčiau jį po savo sijonu. Pagailėjau. Bendrauti mums labai patikdavo, iš tiesų, keista – dvasia artimesnio žmogaus iki šiol nesutikau. Ir nežinia, kaip viskas būtų susiklostę, jei turėčiau daugiau savanaudiškumo. Reziumė: bendravom daug metų, bet ilgainiui santykiai priblėso. Pasikalbam kartais taip iš širdies, kažkur nueinam kartu, bet jaučiu, kad seniai jį „paleidau“

Nepraleido progos pasisakyti ir jauno vaikino mama. Ji teigė, kad situacijoje, jei jos sūnus įsimylėtų vyresnę moterį, nepaliktų arba neleistų paveldėti jam jokio turto, kol neįsitikintų jo mylimosios ketinimais.

„Net neįsivaizduoju skausmo, bent man taip atrodo, jei mano sūnus taip padarytų, tai aš tikrai tik dėl vieno gal būčiau rami, kad bus prižiūrėtas ir pavalgęs“, – savo nuomonę diskusijų skiltyje dėstė ji.

„Visų pirma, jokios turto nuosavybės neduočiau sūnui, o jei jos turėtų, tada privalėtų perdovanoti man atgal. Tuomet įdomu, ar moteriai jis būtu įdomus be jokio turto ir šiaip... 25 metų vaikinas ir nieko neturintis... Na, jei taip, tada gerbsiu, bet tik po kokių 20 metų pragyvenimo kartu su mano sūnumi... Čia mąstau garsiai, bet šiaip žiauru. Kita vertus, jei vyrai nori jaunesnių, tai ir moterys ne blogesnės, gal ir aš norėčiau jaunesnio, ką gali žinoti, iš tikrųjų“, – mąstė moteris.

Prašome Jūsų – pasidalykite savo patirtimi! Kokią įtaką Jūsų poroje darė amžiaus skirtumas, kaip manote, ar draugystė kaip nors priklauso nuo to, ar jūsų partneris vyresnis, ar jaunesnis? Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Amžius“!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)