„Šiuo metu vyksta diskusija dėl Žaliojo tilto skulptūrų nukėlimo. Šios skulptūros stovi jau nuo 1952 m. ir tapo neatsiejama Vilniaus dalimi. Anais laikas buvo netgi sukurtas anekdotas apie tai, jog Vilniuje negeria tik 8 žmonės – tie, kurie stovi ant Žaliojo tilto.

Be šių skulptūrų tiltas liks nuogas. Nereikia tapatinti meno ir politikos. Aišku, vietoj jų galime patalpinti šiuolaikinį Lietuvos meną, tačiau prašau skaitytojus palyginti, ar prilygsta jo meninė vertė senoms skulptūroms“, – savo nuomonę dėstė skaitytojas, pateikęs šmaikštų paveikslėlį, kuriame ant tilto vietoj skulptūrų užkelta vamzdžio skulptūra.

Primename, kad prieštaringai vertinama Vlado Urbanavičiaus šiuolaikinė skulptūra „Krantinės arka“, vaizduojanti vamzdį, stovi Vilniuje, Neries krantinėje tarp Mindaugo ir Žaliojo tiltų.

Kviečiame balsuoti, kaip jūsų manymu turėtų būti pasielgta su Žaliojo tilto skulptūromis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)