Laimėtojai bus apdovanoti jau šią savaitę vyksiančioje finalinėje apdovanojimų ceremonijoje, kuris vyks 2015 m. sausio 30 d., 13 val., kino centre „Garsas“.

„AMA 2014“ apdovanojimų tikslas - apdovanoti ir įvertinti 5-8 ir 9-12 klasių mokinius už 2014 metais pasiektus puikius rezultatus ir laimėjimus. Iš visų dalyvių, rinkimų komisija, atsižvelgdama į dalyvių motyvacinius laiškus, laimėjimus, rekomendacijas, atrinko po du pretendentus į nominacijas „Metų dalyvautojas", „Metų olimpiadininkas“, „Metų pagalbininkas“ bei „Metų organizatorius“. Tik nuo internetiniame balsavime dalyvavusių panevėžiečių priklausė, kas taps aktyviausiais Panevėžio moksleiviais. Internetinio balsavimo metu, už pretendentus balsavo net 4190 unikalių vartotojų.

„Kodėl būtent pasirinkome apdovanoti aktyviausius Panevėžio moksleivius? O jūs paklauskite savęs, kas apdovanoja moksleivius už aktyvumą? Moksleivius apdovanoja už nuopelnus įvairiose veiklose, bet ne už aktyvų dalyvavimą jose, tad mes sau ir pasakėme, kad reikia tokių apdovanojimų, kuriuose moksleiviai galėtų pasirodyti, kiek jie daug nuveikė per 2014 metus.

Kadangi esame dar labai šviežiai susikūręs Lietuvos moksleivių sąjungos Panevėžio mokinių savivaldų informavimo centras, nesitikėjome, kad sulauksime tiek daug dalyvių anketų, bet tokiu dalyvių aktyvumu, mes, aišku, labai džiaugiamės! Taip pat džiugu, kad aktyviausių mokinių apdovanojimų „AMA 2014“ vertinimo komisija iš visų dalyvių, pateikusių anketas, jau išrinko verčiausius varžytis dėl puikių prizų ir aišku, aktyviausio moksleivio vardo Panevėžio mieste bei rajone.

Belieka stebėti, kurie dalyviai susilauks didžiausių interneto platybių vartotojų simpatijų ir apdovanoti aktyviausiuosius Panevėžio regiono moksleivius“, – organizuojamo renginio sėkme džiaugėsi Lietuvos moksleivių sąjungos Panevėžio mokinių savivaldų informavimo centro pirmininkas Tomas Bilevičius.

Nominacijų laimėtojai bus apdovanoti „AMA 2014“ rėmėjų įsteigtais prizais.

Kviečiame išvysti, kas taps „AMA 2014“ apdovanojimų laimėtojais, bei kas bus pripažinti aktyviausiais Panevėžio miesto bei rajono moksleiviais, jau šį penktadienį.

Lietuvos moksleivių sąjunga yra nevyriausybinė, ne pelno siekianti organizacija, savo veiklą Lietuvoje pradėjusi prieš 18 metų, tačiau Panevėžyje padalinys (MSIC) įkurtas visai neseniai. Padalinio uždavinys yra bendrauti su Panevėžio miesto ir rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviais, spręsti jų mokyklose iškilusias problemas, stengtis sukurti tvirtą ir stiprią moksleivių bendruomenę.

Nors Panevėžio mokinių savivaldų informavimo centras savo veiklą pradėjo tik 2014 rugsėjo mėnesį, iki šiol spėjo suorganizuoti kelis didelio mokinių susidomėjimo sulaukusius renginius, t.y. Steigiamąjį forumą, vadovų klubus, savanorių mokymus ir Regioninę Žiemos Konferenciją.