Pasak projekto vykdytojų, viešosios įstaigos „Demokratinių iniciatyvų centro“ atstovų, projektas yra orientuotas į 13-18 metų moksleivius, kurie yra dažni interneto naudotojai, todėl jų švietimui ir buvo pasirinkta priimtina bendravimo erdvė – populiariausias Lietuvoje socialinis tinklas „Facebook“.

„Žaidimas lengvai prieinamas „Facebook“ paskyrų turėtojams. Tereikia paieškoje suvesti projekto pavadinimą „pasaulis vienas“ ir pamėgti puslapį“, – sako vienas projekto vykdytojų Albinas Keturka. Tikimasi, kad patraukli švietimo forma bus populiari ne tik jaunimo tarpe, o ja taip pat susidomės pedagogai, moksleivių tėvai ir artimieji.

„Kaip ir dera tikram žaidimui, dalyvių lauks prizai, kurie, tikimės, paskatins jame dalyvauti ir gilinti savo žinias apie vystomąjį bendradarbiavimą. Dar labiau dalyvių skaičių turėtų pagausinti smalsumas, mat bus tikrai įdomių pavyzdžių - pavyzdžiui, kad „Ubuntu“ yra ne tik kompiuterinės programos pavadinimas, o ir dažnai vartojama Pietų Afrikos patarlė“ – pasakoja projekto atstovas.

Visą žaidimo turinį sudaro keli šimtai uždarų klausimų su keturiais galimais atsakymų variantais, vieno bandymo metu žaidėjui pateikiama 20 klausimų. Kiekviename žingsnyje bus galimybė pasinaudoti ir pagalba, palengvinančia teisingo atsakymo paieškas. Žaidimo turinys buvo parengtas kartu su Lietuvos nevyriausybinių vystomojo bendradarbiavimo organizacijų platforma, vienijančia šioje srityje dirbančias organizacijas.

Vystomasis bendradarbiavimas – išsivysčiusių ir besivystančių šalių bendradarbiavimas, kai išsivysčiusios šalys remia tvarų ekonominį, socialinį ir aplinką tausojantį besivystančių šalių vystymąsi, jų pastangas mažinti skurdą ir integruotis į pasaulio ekonomiką. Lietuva vykdyti vystomojo bendradarbiavimo politiką pradėjo prieš dešimtmetį, o įstojusi į Europos Sąjungą, iš šalies pagalbos gavėjos tapo šalimi donore. Projektą „Pasaulis vienas“ vykdo Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo departamentas ir Demokratinių iniciatyvų centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją