Lietuvoje gyvenantis pirkėjas atkreipė dėmesį į „Lidl“ parduodamą aukšto slėgio siurblį. Kaip matyti internetiniame parduotuvės puslapyje, jis kainuoja 111 eurų. Vis dėlto, itališkame, belgiškame ar vokiškame „Lidl“ puslapiuose galima rasti, kad ši prekė šalyse yra pigesnė – jos kaina siekia 89,99 (už siuntimą, jei galima užsisakyti internetu, taikomas papildomas 2,99-4,95 euro mokestis)-99,99 eurų.

„Lietuvoje už tą patį daiktą mes galime mokėti daugiau negu Vakarų Europoje, – savo laiške rašė skaitytojas. – Malonu, kai „pigūs“ prekybos centrai mus laiko labiau pasiturinčiais negu Vakarų Europos piliečiai.“

DELFI dėl kainų skirtumų kreipėsi į „Lidl“ atstovus Lietuvoje, kurie nurodė, kad kainos įvairiose šalyse skiriasi dėl konkurencinės ir mokestinės aplinkos.

„Prekių kainos „Lidl“ parduotuvėse įvairiose šalyse skiriasi, kadangi joms įtaką daro skirtinga valstybių konkurencinė bei mokestinė aplinka. Be to, ir tos pačios prekės kaina konkrečios šalies „Lidl“ parduotuvėse bei elektroninės prekybos svetainėje taip pat gali skirtis. Mūsų principas – siūlyti patraukliausią prekių kainos ir kokybės santykį vietos rinkoje“, – rašoma „Lidl“ komentare.

Norite pasidalyti savo patirtimi? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)