Iš Jonavos atvykusi šeima atostogavo pajūryje, kur birželio 30 d. vakarą vyresnioji dukra Monika dalyvavo muzikiniame konkurse. Po renginio šeima užsuko pavakarieniauti, kai jaunesniajai dukrai Gabijai prasidėjo stiprus astmos priepuolis. Įprastai šeima visada yra pasiruošusi ir vaistus turi su savimi, tačiau tą vakarą jie kaip tik buvo pasibaigę, o kiti – likę Palangos viešbutyje, kuriame šeima buvo apsistojusi.

Gabijos mama Ingrida dalinasi įspūdžiais: „Iš karto išsikvietėme taksi – norėjome kuo skubiau pasiekti vietą, kur buvome apsistoję, nes ten buvo Gabijos vaistai. Ėmė atrodyti, kad taksi važiuoja labai ilgai – automobilio vis nebuvo“. Ingridos vyras netoliese pamatė patruliuojančius Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus ir paprašė jų pagalbos. „Gabija jau buvo beprarandanti sąmonę. Pareigūnai sureagavo greitai ir tarnybiniu automobiliu mus nuvežė iki vietos, kur gyvenome. Iš streso aš nežinojau, kur važiuoti, tačiau adresą jie GPS surado patys. Bevažiuodami pareigūnai iškvietė greitąją. Netrukus Gabija prarado sąmonę.“

Pirmąją pagalbą mergaitei, kuri prarado sąmonę, kol atvyko greitoji, suteikė Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai v. t. kpt. Ričardas Alzbergas, Kauno dalinio 1 kuopos 3 būrio vadas ir v. t. j. psk. Edgaras Petkevičius, Pajėgų tiesioginės paramos valdybos Specialaus transporto centro 3 būrio (PTPV STC) jaunesnysis specialistas.

„Už pagalbą labai noriu padėkoti būrio vadui Ričardui Alzbergui ir jaunesniajam specialistui Edgarui Petkevičiui“, – sakė jonavietė Ingrida. Pareigūnų tinkamas ir greitas reagavimas – puikus nepriekaištingas ir pavyzdingas tarnybinių pareigų atlikimo pavyzdys. Džiaugiamės, kad pareigūnai reikiamu momentu buvo tinkamoje vietoje ir buvo išvengta nelaimės.

Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai šiais metais Palangoje patruliuoja jau nuo vasaros sezono pradžios šventės atidarymo ir periodiškai patruliuos miesto gatvėmis iki pat vasaros pabaigos.