DELFI žiniomis, visi sužaloti žmonės, o tarp jų ir aštuonmetė mergaitė, buvo apžiūrėti medikų. Jiems diagnozuoti įvairių kūno vietų sumušimai, rimtesnių sužalojimų žmonės nepatyrė. Visi jie išleisti gydytis ambulatoriškai

Kaip DELFI pasakojo paplūdimyje dirbanti mergina, ji atsisukusi tik pamatė kaip jos pusės link nuo kopų keliauja smėlio stulpas. Jis užkabino prie palapinėje įrengto baro stovintį batutą, ant kurio tuo metu niekas nešokinėjo, ir nešė jį maždaug 20 metrų. Tame kelyje ir pasipainiojo vaikas. Pats viesulas toliau nukeliavo jūros link.

„Jeigu viesulas būtų praėjęs šiek tiek kairiau, jis nesunkiai būtų nunešęs ir mane. Jis buvo tikrai labai stiprus. Taip pat laimė, kad nepraėjo šiek tiek dešiniau, būtų pakėlęs ir išvartęs visą palapinę su stalais. Tuomet žalos būtų dar daugiau, kadangi joje buvo pilna žmonių. Beje, netrukus dar vienas viesulas praūžė iš kitos pusės, taip pat kilo smėlis, bet jis nebuvo toks stiprus“, - teigė pašnekovė.

Mergina prisiminė paskutinį kartą panašų reiškinį paplūdimyje mačiusi prieš trejus metus. Tuomet viesulas iš tiesų pakėlė palapinę su visa joje buvusia įranga, tačiau žmonių aukų pavyko išvengti. Mat buvo blogas oras ir baras neveikė.

„Viskas baigėsi labai greitai, tačiau susijaudinimas kilo didelis. Mergaitę išvežė gelbėtojai, kadangi greitoji iki čia neprivažiuoja“, - sakė ji.

Nelaimę lėmė vos kelios sekundės

DELFI skaitytojas nurodė, kad nelaimė įvyko apie 12.50 val., dėl netikėtai kilusio trumpalaikio viesulo.

„Palangos paplūdimyje kelioms sekundėms buvo pakilęs labai stiprus vėjas, susidarė didelis smėlio debesis, į orą buvo pakelti poilsiautojų skėčiai ir pavėsines, kiti daiktai, - nurodė jis. - Didžiulis batutas sužalojo mažą mergaitę ir kelis žmones. Jie gelbėtojų buvo išvežti į ligoninę. Įvykio vietoje dabar atvykusi policija“.

Paplūdimyje tuo pat metu buvusi mergina DELFItaip pat  patvirtino, kad vėjas iš tiesų siautė, tačiau ne visame paplūdimio ruože - jis buvo lokalus. Mergina tolumoje pamatė virstančius skėčius, tačiau pati vejo beveik nepajautė.

Policijos pareigūnai patvirtino, kad tokią informaciją jie gavo, šiuo metu tiriamos įvykio aplinkybės.

Sužaloti keli žmonės

Susisiekus su Palangos gelbėjimo stoties viršininku Jonu Pirožniku, jis patvirtino, kad paplūdimyje iš tiesų buvo kilęs didelis viesulas. Viesulas kilo netoli Palangos tilto ir kavinės „Mojo Lounge“.

Jis ne tik išvartė poilsiautojų daiktus - krepšius, skėčius - kurių jie ieško iki šiol, bei nusiaubė paplūdimį, bet ir sužalojo keturis žmonės.

Nepilnametė mergaitė buvo išvežta į ligoninę Klaipėdoje, kur ją apžiūrėjo medikai. Vienam vyriškiui sutrenkta galva, sumuštas stuburas, nurodė J. Pirožnikas.

Gelbėtojas sakė negalįs pasakyti, ar vėjas staigiai pakilo - tai esą gali nurodyti sinoptikai.

Susisiekus su Palangos aviacinės meteorologijos stotimi, buvo nurodyta, kad oro uoste jokių pakitimų dėl didelio viesulo neužfiksuota.

Turite nuotraukų iš įvykio vietos? Prašome pasidalinti el.paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)