Pamokas tenka vesti mokiniams?

Su DELFI redakcija susisiekęs Pakruojo gyventojas pasakojo, kad praėjusią savaitę susirgo matematikos mokytoja. Dėl šios priežasties, pasak paskambinusiojo, kai kuriems vaikams matematikos pamokų nėra, o vyresniems, pavyzdžiui, vienuoliktokams jas tenka vesti patiems.

Pašnekovas sakė, kad kiti matematikos mokytojai pamokų vesti neturi laiko, o pavaduojančių rasti nepavyksta, tad mokiniai per pamokas lieka vieni – serganti mokytoja užduotis bando perduoti vienam iš mokinių, tačiau jam klasės suvaldyti nepavyksta.

Pakruojo gyventojas baiminosi, kad nežinia, ar mokytoja mokykloje bus kitą savaitę, tad tuomet pamokos išvis nueis veltui.

Direktorius žada – situacija pasikeis nuo pirmadienio

DELFI telefonu susisiekė su gimnazijos direktoriumi Kęstučiu Razumu. Jis patvirtino, kad matematikos mokytoja, kaip ir fizikos, iš tiesų yra susirgusi, tačiau situacijos nedramatizavo. Pasak jo, tikimasi, kad matematikos mokytoja į darbą grįš nuo pirmadienio, tačiau jei ji to padaryti negalės, tuomet klasės bus dalinamos grupėmis ir jungiamos prie kitų klasių pamokų.

Tuo metu, kol mokytojos nėra, kaip sakė direktorius, užduotys mokiniams perduodamos per kitas mokytojas, mokinius, ir tuomet klasėje dirbama savarankiškai. Pavyzdžiui, fizikos pamokų metu per informacines technologijas mokytoja pati dalyvauja pamokoje – mokiniai gali užduoti jai klausimus. Jis pats buvo nustebęs, kaip mokiniai tokios pamokos metu tyliai ir stropiai mokėsi.

Jis tikino dėl laikinai pasikeitusių mokinių kalbėjęsis ir su mokinių tėveliais – jie linki mokytojai pasveikti, o dėl susidariusios situacijos jaudinasi tik viena mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)