Pasak DELFI skaitytojos, jos vyras pas gydytoją lankėsi gegužės 20 d. Tądien jam ir buvo paskirtas apsilankymas pas gydytoją-pulmonolgę, apie kurį per tiek laiko galima ir pamiršti.

Skaitytojos teigimu, jos vyrui turi būti atliktas tyrimas dėl miego apnėjos – sutrikimo, kuriam būdinga tai, kad miego metu kartotinai nutrūksta ir vėl atsinaujina kvėpavimas. Ji piktinosi, kad tyrimas paskirtas po tokio laiko.

DELFI kreipėsi į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausiąją specialistę Austę Aleksandravičiūtę-Šviažienę, kuri patvirtino, kad klaida talonėlyje neįsivėlė.

„Apgailestaujame, kad pacientas turi ilgai laukti polisomnografijos tyrimo dėl miego apnėjos. Tačiau atlikti šį tyrimą daugiau pacientų ligoninė negali, nes šiuo metu neturi tam resursų. Kauno klinikose yra 2 polisomnografai, kuriais atliekami tyrimai dėl miego apnėjos, ir jie išnaudojami visu pajėgumu. Tyrimui kiekvienas pacientas guldomas į stacionarą ir turi miegoti prie aparato, kuris miego metu registruoja kvėpavimo pakitimus. Vienos nakties metu su vienu aparatu tiriamas tik vienas pacientas. Tyrimai atliekami reguliariai kiekvieną dieną abiem aparatais ir jie panaudojami 100 proc.

Suprantame pacientų nepasitenkinimą ir rūpestį, dėl to darome viską, kad situacija pagerėtų ir planinio tyrimo laukimo eilės sutrumpėtų. Artimiausiu metu planuojame įsigyti vaikams pritaikytą polisomnografijos aparatą“, – nurodoma komentare.

Esate atsidūrę panašioje situacijoje? Teko susidurti su panašia bėda Lietuvoje ar svetur? Pasidalykite savo patirtimi! Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Gydytojas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (604)