Kiekvienas iš mūsų norime daryti gera, tačiau reikia kažko tokio, kas mus pastūmėtų pirmyn. Informacijos trūkumas priverčia būti nuolankiam, nesidomėti, kuo gali padėti kitam ir todėl organų donorų trūkumas kiekvienais metais pražudo 20 gyvybių. Tačiau mūsų tarpe yra žmonių, kurie neabejingi organų donorystei ir tik jie gali mums papasakoti, kokią reikšmę tai jiems suteikia.

Paklausus marijampolietės, kodėl ji pasirinko tapti donore, išgirdome įdomią istoriją: „Prieš šešis metus mano 17-likos metų pusbroliui, kuris sirgo mieloblastine leukemija, reikėjo trombocitų, todėl su giminiaičiais važiavome į Santariškes ir ten davėme kraujo kūnelių. Po metų močiutė gulėjo ligoninėje ir gydytojas pasakė, kad ligoniniams trūksta kraujo, todėl nieko nelaukdama nuvykau būti savanorišku donoru ir tuo pačiu sužinojau apie organų donorystę, paprašiau donoro kortelės ir štai, aš jau esu rami, kad galbūt galėsiu išgelbėti kam nors gyvybę“.

Išgirdę šią istoriją turėtume susimąstyti, kad kiekvienas iš mūsų galime padėti išgelbėti gyvybę, juk tik ji šiame pasaulyje yra svarbiausia.

Kiekvieną kartą matydami mieste praeivį net nesusimąstome, kad galbūt būtent jam padaryta širdies transplantacija, galbūt būtent jam persodintos kepenys. O ką jau kalbėti apie artimuosius, kuriems bet kada gali prireikti organų transplantacijos. Todėl kiekvienas iš mūsų turėtume susimąstyti apie pagalbą kitiems, juk gera daryti gera.

Šiek tiek informacijos, kur galite sužinoti apie organų donorystę, rasite tinklapyje „Donorystė.eu“, specialioje „Facebook“ grupėje arba pas šeimos gydytoją.