Vargu, ar šiuo metu atrastume daug žmonių, dar nieko negirdėjusių apie šią anglų – airių grupę, kurią sudaro Niall Horan, Liam Payne, Zayn Malik, Louis Tomlinson ir Harry Styles. Kaip „One Direction“ sugebėjo taip greitai išpopuliarėti ir kodėl dainuojantis penketukas turėtų pasisaugoti savo gerbėjų?

Viskas prasidėjo visai neseniai – 2010-aisiais metais, kuomet savo vokalinius sugebėjimus vaikinai nusprendė išbandyti pasaulyje plačiai žinomame projekte „X-faktorius“. Iš pradžių į atrankas atėję kaip solistai, dainininkai nesugebėjo pasiekti teisėjų namų (judges houses – kur dar kartą yra atliekami kūriniai ir teisėjai nusprendžia, ką priimti į savo komandą), tačiau, susijungę į grupę, pateko į gyvai transliuojamų laidų etapą. Įtakingo projekto sumanytojo ir teisėjo Simon Cowell globojami atlikėjai sėkmingai pasirodė „X-faktoriaus“ laidose, tačiau finalo taip ir nepasiekė – grupė užėmė garbingą 3 vietą.

Atradęs sėkmingą aukso gyslą, Cowellas taip lengvai nepaleido vaikinų – kas žino, ar dabar taip gerai žinotume apie juos, jei ne pasirašytas 2 milijonų vertės kontraktas su įrašų studija „Syco Records“. Pamažu buvo skinamas kelias į šlovę – išleista knyga apie „One Direction“ grupę, dalyvavimas „X-faktoriaus Live ture“, debiutinio albumo įrašinėjimas…Ir populiariojo singlo „What makes you beautiful“ išleidimas, kuris iškart atsidūrė Didžiosios Britanijos topų viršūnėje ir tapo visų laikų dažniausiai iš anksto užsisakytu singlu.

Šlovė vaikinus užgriuvo netikėtai – iš pradžių pamėgti tik Didžiosios Britanijos klausytojų, vaikinų atliekami kūriniai užvaldė ir viso pasaulio radijo stotis. Fanų puslapių vis daugėjo, dovanėlių ir prašymų pasirašyti – taip pat. Pirmasis ir kritikų teigiamai įvertintas grupės albumas „Up All Night“ pasiekė pirmąją vietą US Billboard 200 tope ir vaikinų grupė tapo pirmąja britų grupe JAV topų istorijoje, su debiutiniu albumu pasiekusia viršūnę – pasiekimas buvo įtrauktas į „Gineso rekordų knygą“. Galima tik vardinti ir vardinti visus vaikinų laimėjimus, iš kurių naujausias – 3D biografinio filmo apie grupę ir jos veiklą kūrimas.

Vargu, ar vaikinai galėtų didžiuotis turėdami tiek daug apdovanojimų statulėlių, jei ne protingi prodiuseriai ir gerbėjai. Nesunku pasakyti, kas taip sužavėjo fanus – visi „One Direction“ grupės nariai yra jauni, pašėlę, tikri gražuoliukai ir dar nepasipūtę! Dainininkai stengiasi būti kuo arčiau savo fanų, bendrauja su jais per savo Twitter paskyrą, yra tipiški, linksmi ir nesuvaržyti paaugliai, kurie skelbia vaizdo įrašus „YouTube“ svetainėje, šmaikštauja apdovanojimų metu, nesibodi parodyti juokingą veido grimasą ar pamojuoti gerbėjų miniai pro viešbučio langą.

Tarsi prieštaraudami nusistovėjusiai taisyklei, jog vaikinų grupę būtinai sudaro vienodai atrodantys ir besirengiantys žavuoliai, grupės nariai turi po sau būdingą būdo bruožą: Malikas yra paslaptingas, Horanas mielas, Payne – jautrus ir supratingas, Tomlinsonas – amžinai linksmas, Stylesas – žavingas. Išvaizda, graudinančiais dainų tekstais, įdomiais vaizdo klipais, gera melodija ir linksmumu užkrečiantys jaunuoliai kartais prabyla ir apie ne tokią smagią populiarumo pusę.

Be nuolatos į namus plūstančių gerbėjų laiškų ir dovanėlių, vaikinai gali ilgam pamiršti paprastą apsipirkinėjimą parduotuvėje, kadangi tuoj pat prie jų prisistato būrys jų kuriamą muziką mėgstančių gerbėjų. Nariams sunku praeiti tarp dviejų pastatų ir nebūti pasivytiems fanų, o pastariesiems – išlaikyti blaivų protą. Visai neseniai jauna gerbėja, kuriai ranką paspaudė Zaynas Malikas, tiesiog nualpo ant grindų!

Ją teko išnešti iš prekybos centro, o dainininkas, be abejo, patyrė nemažą šoką. „One Direction“ yra plačiai aptarinėjami socialiniuose tinklapiuose – facebook’e yra kuriami ištisi romanai, kuriuose atlikėjai yra pagrindiniai veikėjai, kanceliarinių prekių parduotuvėse sparčiai mažėja 1D simbolika papuoštų pieštukų, užrašinių, segtuvų, o tatuiruočių salonuose daugėja jaunų panelių, norinčių savo dievukų veidus amžinai turėti su savimi – baisu pagalvoti, kas bus, jei po kelerių metų ši grupė atsibos. Nederėtų pamiršti ir tų, kuriems grupė ne prie širdies – penketukas yra rimtai susirūpinęs savo sveikata! Neseniai viename užsienio žiniasklaidos tinklaraštyje pasirodė pranešimas apie tai, kaip narys Harry Stylesas buvo užpultas ant scenos – užpuolikė moteris naudojo…tamponą (skamba tikrai neįtikėtinai!). Vėliau tas pats dainorėlis buvo „užpultas“ draugiškesniu įrankiu – torto gabalu.

Populiaraus pop – funk pop stiliaus atlikėjai „One Direction“, su žiniasklaidos pagalba žaibišku greičiu užkopę į pramogų pasaulio Olimpą, šiandien yra laikomi viena populiariausių vaikinų grupių, išgarsėjusių visame pasaulyje, o ypač JAV ir Didžiojoje Britanijoje. Nuo susikūrimo iki 2012 metų pardavusi virš 15 milijonų albumų, klipų ir singlų, grupė negali atsiginti nuo klykiančių ir verkiančių gerbėjų. Tačiau net jeigu ir euforija išgirdus grupės pavadinimą aprims, jie jau gali didžiuotis patekę į istoriją – niekas tikrai nepamirš, kas yra „One Direction“.