Koncertai vyko Meersel-Dreef vienuolyne, pačioje gražiausioje Antverpeno Carolus Borromeus bažnyčioje, taip pat susigiminiavusiame su Šiauliais mieste – Etten-Leure. Pastarajame mieste vyko daugiau koncertų vidurinių mokyklų mokiniams, ir visuomenei. Beje Etten –Leure po orkestro pasirodymų atsirado nemažai vietinių vaikų, kurie norėtų mokytis groti kanklėmis. Galbūt po kiek laiko į Lietuvą atvyks koncertuoti kanklininkų ansambliai iš Olandijos.

Be koncertų orkestrantai spėjo aplankyti nemažai laisvalaikio parkų ir susipažinti su Olandijos ir Belgijos sostinėmis Amsterdamu ir Briuseliu. Visą dieną praleido Eftelingo parke, kur visų tikslas buvo įrodyti, kad gali be baimės įveikti kvapą gniaužiančią atrakciją „Pitonas“, dar kitaip, intriguojančiai vadinamą „mirties kilpą“. Tos pačios dienos vakare visi turėjo progos stebėti nuostabų vandens šokį Eftelingo Aguanariume.

Vaikai aplankė ir Mini Europos parką Briuselyje, kur visa Europa kaip ant delno, užsikėlė į Atomium, iš kur matyti visas Briuselis. Apsilankė viename seniausių Europoje zoologijos sodų Antverpene. Turėjo progos paplaukioti Amsterdamo kanalais ir pasigrožėti žymiausiu Olandijos gėlių parku Keukenhof.

Kelionės iniciatorė ir koordinatorė, kanklininkė – Kristina Kuprytė, kuriai Olandija antri namai. Pati Kristina semiasi naujų kūrybinių idėjų iš savo asmeninių koncertinių kelionių po pasaulį. Ji buvo įsitikinusi, kad ši kelionė bus puiki motyvacija 2-osios muzikos mokyklos liaudies skyriaus mokiniams už jų stropų mokymąsi, aktyvų dalyvavimą miesto renginiuose ir respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose. Vien šiais mokslo metais šios mokyklos liaudininkai laimėjo net 12 laureatų diplomų. Taip pat sudalyvavo dvidešimtyje įvairių miesto ir respublikinių renginių.

Kelionės metu vėl teko patirti, kad liaudies instrumentai pavergia užsieniečių širdis, kad galima keliauti po pasaulį stebinant klausytojus, nes jau yra atgarsių, kad neužilgo šis orkestras vėl bus kviečiamas koncertuoti į Olandiją ir Belgiją. Be viso to, kad vaikai labai daug pamatė, jiems taip pat teko susipažinti su nuostabiomis asmenybėmis, kurie visą kelionę globojo kolektyvą.

Tai Meersel – Dreef vienuolyno vyresniuoju vienuoliu kapucinu, kunigu, misijonieriumi Tėvu Luk Wouters, kuris gan dažnas svečias ir Lietuvoje, taip pat jau ne pirmos tokios menininkų kelionės globėju, Nyderlandų karališkųjų karinių oro pajėgų atsargos karininku Martin Broeders, žinoma Belgijos dainininke, sopranu Cristel de Meulder.

Kolektyvas gyveno kapucinų vienuolyne, į kurį kiekvieną vakarą atvažiuodavo suinteresuotų bičiulių padėti gaminti vaikams vakarienę. Vaikai suvokė, kad norint kad kažkas gražaus įvyktų, svarbu yra rūpestis ir nuoširdi pagalba vieni kitiems. Kas žino, gal ateityje ir patys taip galės padėti tiems, kam reikės vienokios ar kitokios pagalbos.

Visi Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestro dalyviai labai dėkingi visiems rėmėjams tap pat ir Lietuvoje, be kurių ši kelionė tikriausiai nebūtų įvykusi ir kuriuos dar būtinai pakvies į savo koncertą ir papasakos kelionės įspūdžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją