„Prisegu Trakų laikraščio „Galvė“ pirmo puslapio dalinę nuotrauką, kurioje siūlau atkreipti dėmesį į rusvai nuspalvinto ploto paskutinį punktą - įsimintina data Lietuvai, pasirodo, Melnikaitės, Tarybų sąjungos didvyrės gimtadienis. Ironiška, nes kairiau viršuje – Landsbergis su neužmirštuole atlape“, – rašė DELFI skaitytojas Gintaras.

Laikraštyje nurodyta, kad „kovo 18 d., 1923 m. gimė Marija Melninkaitė, tarybinė lietuvių partizanė, Tarybų Sąjungos didvyrę (1944 m.) (m. 1943 m.)“

DELFI komentaro apie skaitytoją nustebinusį faktą pasiteiravo laikraščio „Galvė“ redaktorės Ugnės Mateikaitės:

„Visų pirma norėtumėme paraginti tokiais ir panašiais klausimais susidomėjusius „Galvės“ laikraščio skaitytojus kreiptis tiesiogiai į mūsų redakciją. Esame nustebinti, kad dėl rajoniniame laikraštyje išspausdintos informacijos skaitytojas kreipėsi į vieną pagrindinių naujienų portalų Lietuvoje. Mes visada esame pasirengę išklausyti, pasikalbėti, atsiprašyti, jei buvo padaryta klaida ar įžeistas žmogus.

Antra, data nebuvo išspausdinta, kaip „svarbi Lietuvai“, tokios skilties laikraštyje nė neturime. Data buvo pateikta kaip eilinis istorijos įvykis laikraščio skiltyje „Kalendorius“.

Trečia, skiltyje „Kalendorius“ spausdinamos ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui įsimintinos datos, šventės, įvykiai, žymūs žmonės, istorinės asmenybės. Spausdinami tiek teigiami įrašai, skatinant prisiminti ir pasidžiaugti, tiek neigiami, raginantys susikaupti, nepamirši, pagerbti mirusiuosius ir įvertinti mūsų istorijos vingius. Kodėl paminėjome Mariją Melnikaitę? Todėl, kad ji gimė Lietuvoje, Zarasuose ir kad ir kaip kontraversiškai ji bebūtų vertinama, kad ir už kurią pusę ji bekovojo, jos vardą žinojo visi. Nematome nieko blogo tame, kad primename žmonėms apie šią asmenybę. JAV rugsėjo 11-ąją mini taip pat ne su šypsenomis veiduose, tačiau prisiminti ir susimąstyti verta.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)