Kaip pasakojo Vokietijoje ją nustebinusias nuotraukas užfiksavusi DELFI skaitytoja Ema, ji fotografavo pasivaikščiojimo metu.

„Namuose jas peržiūrėjusi be galo nustebau, kai pamačiau neįprastas dėmes, panašias į ugninius kamuoliukus. Kai dariau fotografijas, jų tikrai nebuvo. Kas tai? Nejaugi koks antgamtinis reiškinys? Arba kaip juokauja mano artimieji, tavo angelas sargas iš paskos vaikšto“, – rašė skaitytoja, prašiusi paaiškinti, kas yra nuotraukose matomi „ugniniai kamuoliukai“.

Panašaus reiškinio kilmę anksčiau DELFI Piliečio rubrikoje nagrinėjo prof. habil. dr. Audrius Dubietis – tąkart skaitytojo nuotraukoje nežinia iš kur atsirado apskritimas su keturiais taškais. Kaip skaitytoją nuramino A. Dubietis, tai galėjo Saulės disko atspindys nuo kameros objektyvo apsauginio stiklo.

Paklaustas, ar ir šįkart skaitytoją nustebinęs taškas nuotraukoje galėjo būti Saulės disko atspindys nuo kameros objektyvo apsauginio stiklo, A. Dubietis nurodė, kad vertinti objektus, susidariusius dėl atspindžių, kurie skirtingiems fotoaparatams ir skirtingiems objektyvams gali smarkiai skirtis, sunku, tačiau panašu, kad, tai – ta pati priežastis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)