Vis tik nemažai žmonių tikisi išvysti urugvajiečio perėjimą į kitą klubą paskutinėmis vasaros akimirkomis. Vienas iš tokių žmonių veikiausiai yra ir pats „El Pistolero“ pravardę turintis futbolininkas.

Nepaisant to, kaip pasibaigs L.Suarezo pabėgimo is „Anfield“ stadiono drama, itin didelės reikšmės „Liverpool“ ateičiai tai gali ir neturėti. Pasilikęs Liverpulyje urugvajietis šį sezoną, ko gero, neatliks tokio svarbaus vaidmens, kokį turėjo atlikti praėjusiame, kai įmušęs 23 įvarčius buvo arti auksinio „Premier“ lygos batelio.

Be suspenduoto L.Suarezo žaidžiantys „raudonieji“ naują sezoną pradėjo dvejomis pergalėmis ir Anglijos čempionate šiuo metu užima antrąją vietą. Prie to labai prisidėjo solidi gynyba, o ypač - naujasis komandos vartininkas Simonas Mignoletas, kuris abejose rungtynėse išsaugojo ginamus vartus sausus bei jau spėjo atremti vienuolikos metrų baudinį.

Taip pat nemažai pagyrų sulaukia ir jaunas atakuojantis saugas iš Brazilijos Philippe Coutinho, kuris buvo tikras komandos lyderis pasirengimo naujajam sezonui ciklo metu. Vis dėlto ryškiausiomis spalvomis šiemet žiba sausio mėnesį „Liverpool“ gretas sustiprinusio žaidėjo - puolėjo Danielio Sturridge'o žvaigždė.

24-ąjį gimtadienį netrukus švęsiantis anglas „Liverpool“ marškinėlius iki šiol yra vilkėjęs 17-oje oficialių rungtynių, per kurias jis jau spėjo pelnyti 15 įvarčių bei atlikti 5 rezultatyvius perdavimus. Būtent šio „Manchester City“ akademijos auklėtinio įvarčių dėka šio sezono pradžioje ir buvo iškovotos minimalios pergalės prieš „Stoke City“ bei „Aston Villa“ ekipas.

Sakyti, kad D.Sturridge‘as yra geresnis puolėjas už L.Suarezą būtų kiek per drąsu, tačiau labai panašu, jog didžiausias vaidmuo „Liverpool“ atakos smaigalyje nebebus paliekamas urugvajiečiui. L.Suarezas iki suspendavimo už įkandimą varžovui įmušė daug, tačiau pramušė dar daugiau. D.Sturidge'as, nors ir neretai užsižaidžia su kamuoliu, į vartus beveik visada spiria stipriai ir užtikrintai. Štai kodėl „Liverpool“ ateitis labai priklausys nuo to, kaip dažnai smūgiuoti į vartus galės anglas, o ne urugvajietis.

„Jis – fantastiškas puolėjas. Dėl jo puikaus kūno sudėjimo, greičio bei jėgos, stebėdami Danielio žaidimą žmonės gali pagalvoti, kad jis galbūt yra brazilas, o ne britas“, - simpatijų savo auklėtiniui neslepia ir „raudonųjų“ strategas Brendanas Rodgersas.

Jei L.Suarezas paskutinėmis perėjimų laikotarpio akimirkomis ir paliktų Merseisaidą, klubui tai turbūt nebūtų milžiniškas nuostolis atsižvelgiant ne tik į D.Sturridge‘o rezultatyvumą, bet ir į tai, kaip sunkiai aikštėje dirba šios vasaros pirkinys Iago Aspas bei kokią formą rodo po traumų virtinės atsigaunantis jaunasis Fabio Borini, kuris neseniai dukart pasiuntė kamuolį į „Manchester United“ U21 komandos vartus ir padėjo „Liverpool“ U21 ekipai iškovoti įspūdingą pergalę rezultatu 4-2.

Žinoma, „Liverpool“ vadovų noras išsaugoti L.Suarezą bet kokia kaina yra suprantamas. Komanda, siekianti po penkerių metu pertraukos sugrįžti į UEFA čempionų lygą, tiesiog negali lengva ranka paleisti tokio lygio futbolininko, kuris tikrai bus labai naudingas norint pranokti sustiprėjusias Anglijos čempionato vidutiniokes bei elitinius klubus.

L.Suarezui pasilikus Liverpulyje ir atradus savyje motyvacijos žaisti, jis kartu su D.Sturridge‘u galbūt netgi sudarys geriausią puolėjų duetą „Premier“ lygoje ir galbūt primins sirgaliams Kenny Dalglisho ir Iano Rusho dueto laikus. Arba... Arba ne.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!