Piketai prieš aborto uždraudimą tik įrodo, kad moterys praranda motiniškumo pradą ir atsakomybės jausmą. Viešai ir drąsiai sakosi, kad kūnas yra jų nuosavybė ir gali daryti ką nori.

Kas baisiausia, kad tokiems žygdarbiams pritaria ir dalis vyrų, kurie taip pat kratosi atsakomybės už patirto malonumo kainą. Atranda daug priežasčių, kodėl abortų nereikia uždrausti. Niekas nenori atsakyti už savo veiksmus. Tiek vyrai, tiek moterys nebeturi atsakomybės jausmo, todėl savo gėdą dangsto demokratijos trūkumais, tiksliau tariant, pasirinkimo laisve, kuri nukreipta į būsimo vaiko laisvę. Dar negimusio kūdikio laisvė paliekama motinos arba vyro valioje.

Todėl ne be reikalo „tariama pasirinkimo laisvė“ darytis abortą, netinkamose „rankose“ tampa įteisinta žmogžudyste. O tai, manau, reiškia, kad legalus abortas sukurs jaukią užuovėją sąžinei. Jei valstybė leidžia žudyti savo vaikus be jokio pasmerkimo, vadinasi, tai yra normalu ir priimtina. Todėl sąžinės kaip tokio fenomeno nebelieka. Ne tik pats žmogus turi ugdyti savo sąžinę, bet ir pati valstybė turi gerokai prie to prisidėti.

Kas liūdniausia, šiais laikais moralizuoti, pasmerkti netinkamą poelgį viešai laikoma blogybe, netolerancija bei kito žmogaus laisvės suvaržymu. Bet jei tokio žmogaus poelgio „laisvė“ kertasi su kitų žmonių gyvenimais, yra būtinas paviešinimas ir pasmerkimas. Žmogus negimsta nei geras, nei blogas. Todėl visi yra įtraukiami į ugdymo rolę.

Sutikau realistų, išsilavinusių žmonių, kurie pritaria, kad abortai turi būti. Priežastis paprasta: dėl šešėlinės ekonomikos, kyšių, moterų sveikatos. Tokioje kultūroje, kurioje trūksta švietimo, o įsigalėjęs paviršutinis individualumas, nebėra kitokios išeities kaip pritarti legalizuoti nužudymą. Dauguma net nenori žinoti apie tai, kaip reikia išmokti atsirinkti tikrasias gyvenimo vertybes.

Mano manymu, abortas turėtų būti legalus tik tada, kai nėštumas turi didelę grėsmę moters sveikatai arba vaisius yra išsigimęs. Tokius atvejus, nors ir kaip skaudu, pateisintų žmonės ir pati valstybė. Išprievartavimo atvejis, nors ir koks yra sunkus, bet moteris privalo atsiminti vieną dalyką - kad vaikas nėra niekuo dėtas. Visi turime laisvę į gyvybę. Moters laisvė negali kirstis su vaiko laisve.

Moterys, atminkint, manau, jūs ne tik blogą padarote nuspręsdamos pasidaryti abortą, bet ir psichologiškai žalojate save. Visada yra galimybė kūdikius palikti gyvybės langelyje ir suteikti jiems didžiausią vertybę - gyventi. Nesvarbu, kad kūnas yra nuosavybė, bet vaisius nepriklauso jums. Tai būsimas žmogus, kuris turi teisę į gyvenimą. O jūs, mielosios, nesate sievai, kad galite nuspręsti – tu gyvensi, o tu negyvensi.

Kas palaikote abortus, tai palaikote ir žmogžudystę. Skaudžiausia tai, kad žmonės randa daug pasiteisinimų, kodėl galima nutraukti gyvybę. O tokie pasiteisinimai tik dangsto moralės, žmogiškumo nebuvimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!