Slapyvardžiu „Buvusi nuomininkė“ prisistačiusi mergina, kuri butą nuomojosi sostinėje, pasakojo, kad jai nuo nuomininkės teko nukentėti, kai ši nusprendė ją įvilioti į piniginius „spąstus“.

„Mieli nuomotojai, Jūsų irgi visokių esama. Štai pavyzdys: nuomotoja pasirašo nuomos sutartį, kurioje numatyta vieno nuomos mokesčio dydžio bauda tuo atveju, jeigu sutartis nutraukiama anksčiau numatyto laiko (vieno kambario butas Vilniuje), ir paprašo dar perrašyti sutartį, neva pirminiame, prieš metus pasirašytame variante buvo kitaip.

Kitą mėnesį atėjusi pareiškia, kad butai brangsta, tai ir ji nuomos mokestį kelia. Nuomininkui nelieka nieko kito, kaip kraustytis, o „šeimininkutė“ tokiu būdu jau užsitikrina baudos sumokėjimą...“ – rašė skaitytoja.

Kiti, Žirmūnų mikrorajone, gyvenę žmonės pasidalijo savo skaudžia patirtimi – jiems teko turėti reikalų su nuomininke, kuri slėpė nuo jų buto trūkumus, o panorus išsikraustyti, pradėjo terorizuoti.

„Jiems (nuomininkams) svarbiausia pinigai. Dauguma ima tikrai nemažus, bet butai tokie baisūs kaip tvartai. Remontas darytas prieš 30 metų. Viskas sena, būna baldų trūkumas, kavos staliuko nėra, rašomojo stalo nėra, nėra, kur daiktus pasidėti. O apie užuolaidas, plintusus, karnizus – pasvajot. Šiaip daiktų neišmeta, nuveža į nuomojamą butą, pavyzdžiui, subraižytas teflonines keptuves, ir dar turi laikyt tokias. Jei ką nuperka, tai tik dėl vaizdo. Jeigu kas sugenda ir paskambini pranešt, pavyzdžiui, dėl čiaupo, tai apkaltina tave. Pigioj plastikinėj dušo kabinoj – guminis kilimėlis, pakeli, o ten paslėptas įtrūkimas. Vanduo bėga kaimynams. Praneši, lieps keist kabiną, – piktinosi kitas diskusijų skiltyje pasisakęs skaitytojas. – Nuomos užeina pasiimti būtinai su purvinais batais ir būtinai per visą butą. Bet užtat niekad nepamiršta paskambinti ir pasakyti, kad nuo kito mėnesio kainytę pakels. O kai paskambinom pasakyti, kad išsikraustom nuo kito mėnesio, tai apsiverkė, terorizavo, ką ji su mažu vaiku darys. Tuo metu sutartys nepopuliarios buvo. Ai, ir visą laiką pasakojo apie ankstesnį nuomonininką, kuris tik porą naktų per savaitę pernakvodavo, o mokesčius mokėjo. Lopių Lopė iš Tuskulėnų gatvės.“

Nuomininkai dažnai pastebi, kad nuomotojai linkę savo bute jaustis vieninteliais šeimininkais – nori atvažiuoti, kada jiems patogu, apžiūrėti namų. Į tokią situaciją pasakojo pakliuvęs skaitytojas „Uuuu“, kuriam teko patirti iš nuomininkų ir kitų nemalonių dalykų.

„Mes irgi, kai nuomojomės iš tokios kvaištelėjusios savininkės, tai mus apkaltino, kad pridarėm nerealių nuostolių, nes jos senovinis tualeto bakelis leido vandenį dėl senų gumų, tai ji turėjo „už didelius pinigus“ keisti visą bakelį, nes tokiam senam santechnikas neberado vien tik gumų pakeisti, tik įsivaizduokit! Ir ką tokiems pasakysi, jei su galva negerai? Tai iki šiol tikriausiai pyksta dėl „nuostolių“. Kiti tai, atsimenu, norėjo turėti raktus, kad nesant niekam namie, galėtų ateiti patikrinti, ar „triusikai“ spintoje tvarkingai sudėti. Ačiū, aš nenoriu mokėti pinigų ir kad pas mane svetimi landžiotų man nesant ar nesusitarę iš anksto“, – prisiminė skaitytojas.

Jis pripažino, kad ne visi nuomininkai geri, bet ir nuomotojai, pasak jo, ne šventieji.

„Žodžiu, laukiniai nuomojasi, bet nuomotojai tai irgi dažniausiai įsivaizduoja esantys kažkokie dvarponiai, galintys vaikyti baudžiauninkus, tai irgi sulaukia atitinkamo požiūrio. O visi tie NT tarpininkai tai iš esmės tik pinigų lupikai, kurie žiūri, kaip nutręšti komisinius ir nusiplauti rankas, ir trukdo tartis iš esmės savo tarpininkavimu“, – nuomos rinkos situacija piktinosi skaitytojas.

Esate susidūrę su bėdų pridariusiais nuomininkais? O gal teko nuomotis būstą iš tokių žmonių, kurių sutikti niekam nelinkėtumėte? Pasidalykite savo patirtimi ir padėkite kitiems neįkliūti į nemalonius nuomos reikalus! Jūsų minčių laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuoma“!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)