2014 02 05

Kai pakalbi su biuro damom apie svorį ir jo mažinimą, dažnai pasigirsta visokių madingų žodžių: paleo, žaliavalgystė, Diukanas, Badikova, vegetarizmas, detoksikacija, skysčių dieta... Kadangi iki šiol gyvenime nei karto nebandžiau riboti maisto, apie visas jas daug perskaičiau (negalvokit, kad nuo vasario taip ėmiau ir sumažinau kalorijų kiekį - visą sausį tam ruošiausi, rašiau maisto dienoraštį, ką ir kada valgau, kad atrasčiau didžiausius priešus talijai).

Sutinku - kiekvienas pasiūlytas gyvenimo būdas turi savo pliusų. Bet negaliu 100 proc. sutikti nei su vienu iš jų. Sužinojus daugiau apie kiekvieną, visos teorijos ima panašėti į sektas arba vienos kosmetikos-chemijos firmą iš A raidės, kurios pasekėjai nebemoka toleruoti jų priemonių nevartojančių (jei pažįstat tokių ir po 5 minučių pokalbio jums nesiūlo ploviklio ar kosmetikos - sveikinu).

Vienur negalima kviečių, kitur - virti, trečioji uždraudžia mėsą arba visus gyvulinės kilmės produktus, ketvirta siūlo maitintis vien tik trintomis daržovėmis. Kiek galima taip? Na, mėnesį, gal du. O po to, jei grįši prie standartinės mitybos su visų rūšių produktais, greičiausiai svoris grįš.

O mano tikslas - kad patobulinta mityba būtų visavertė, visarūšė ir netrukdytų gyventi. Valgom, kad gyventume, o ne gyvename, kad valgytume. Be to, prie visų tų madingų mitybos planų reikia vis kažko papildomo - tai geležies tablečių, tai įmantraus smulkintuvo, kuris viską sutrintų, arba super maisto, kuris išvalys/suteiks jėgų/pagražins odą ar dar kažko. Tai tiks norintiems radikaliai keisti gyvenimą, o ne mėgstantiems pastovumą.

Darbe pietų negaminu - nešuosi juos paruoštus iš namų, tad pavalgyti užtenka 20 minučių ir dar lieka laiko pasivaikščioti. Tikiuosi, ryt nuveiksiu ir šį tą daugiau...

Pusryčiai:
40 g avižų dribsnių (ne greito paruošimo)
1 šaukštelis karčios kakavos
žiupsnis cinamono
100ml pieno
100ml vandens
10 migdolų
bananas
(viriau šokoladinę košę)
~430 kcal

Užkandis prieš pietus:
kava su 10g grietinėlės ~43 kcal
1 obuolys (atsiminti - surasti skanią obuolių rūšį) ~43 kcal

Pietūs:
0,5 stilkinės virtų rudujų ryžių
1,5 stilkinės daržovių, keptų su 1 arb.š. aliejaus
~349 kcal

Užkandis prieš vakarienę:
10 migdolų ~113 kcal
Apelsinas ~61 kcal

Vakarienė:
100 g orkaitėje keptos vištienos su eko kario prieskoniais
20 g agurko
40 g salotų lapų
6 vyšniniai pomidorai
6 juodos alyvuogės
0,5 raudono svogūno
jogurto-balzaminio acto užpilas
~378 kcal

600 ml vandens + 2 puodeliai arbatos

35 minutės spartaus ėjimo - 210 kcal

DELFI skaitytoją įrašais dalintis paskatino SAVAITĖS TEMA. Nuo pirmadienio viskas kitaip: mano lieknėjimo istorija!

„Nuo pirmadienio viskas kitaip“ - taip galvoja ne vienas, pasirinkęs šią savaitės dieną naujai, sveikesnio gyvenimo pradžiai. Vieni savo planų atsisako jau kitą dieną, kiti – atsilaiko: švelnių derybų, drastiškų veiksmų metodai, sportas, spynos ant šaldytuvo – ko tik nesugalvojama, norint įgyti norimą fizinę formą. Teiraujamės Jūsų – pasidalinkite savo lieknėjimo istorija.

Galbūt galite papasakoti savo sėkmės istoriją ir pasidalinti patarimais su valios neturinčiais? Žinote ypatingą lieknėjimo metodą? O gal atvirkščiai – paklausę kaimyno, draugo ar močiutės buvote įklimpę į bėdą, tik norėdami numesti kelis kilogramus?

Papasakokite, kaip pasikeitė Jūsų gyvenimas – laimingesni buvote pradėję „kūno gražinimo“ akciją ar po jos?

Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Svoris“ iki vasario 10 d.

Primename, kad DELFI Piliečio rubrikoje publikuojamų tekstų autoriai kiekvienos savaitės pabaigoje gali gauti ypatingą prizas už geriausią istoriją, pranešimą apie įvykį ar puikiai pateiktą nuomonę!