Įkvėpta to, kad vakar nesijaučiau alkana, toliau sėkmingai žiūriu į kokius penkis meniu, kuriuos radau internete. Faktas, kad jais aklai pasitikėti negalima - juolab, kad užsienio autoriai labai mėgsta pasiūlyti jau pagamintų kokios nors parduotuvės patiekalų, kurių pas mus nė su žiburiu nerasi.

Nors turiu draugę, kuri sėkmingai sulieknėjo nevalgydama po 18 val., to daryti neplanuoju - miegoti einu vidutiniškai 23-24 valandą, o dauguma dietologų vieningai sutaria, kad nevalgyti tikslinga likus 2-3 valandoms iki miego. Be to, nemanau, kad vadovas darbe būtų patenkintas, jei aš paskutines minutes darbe praleisčiau ne dirbdama, o valgydama.

Šiandien ryte pastebėjau dar vieną minusą - skysčių kiekis. Prieš miegą išgėriau pusę stiklinės vandens ir ryte puodelį kavos. Tikrai mažai! Gal dviejų litrų per dieną išgerti ir nesugebėsiu (be to, nesu tikra, ar tikrai tiek reikia - vienos teorijos sako, kad sriuba neįeina, kitos - kad įeina, trečios, kad ir apelsine esantis vanduo yra vanduo), tačiau kiekį didinti pažadu ir jau nuo ryto pasistačiau stiklinę negazuoto vandens.

Gerai, kad darbe jis skanus, nes namie tenka naudoti filtrą - skonis iš krano košmariškas, kaip priklauso 25 metų senumo daugiabutyje, kuriame nėra bendrijos.

Šiandien buvau pasiryžusi šiek tiek pajudėti. Tai padariau per pietus - 30 minučių pasivaikščiojimas sparčiu tempu. Kaip rodė programėlė - suvaikščiojau daugiau nei 3 kilometrus, sudeginau beveik 200 kcal. Kojose - malonus maudimas. Rytoj reiks pakartoti!

Taigi šios dienos meniu trumpai:

Pusryčiai:
100 g natūralaus jogurto be priedų ir cukraus
30 g dribsnių su skaidulomis
1 vidutinis bananas
10 migdolų
1 šaukštas džiovintų eko spanguolių
~393 kcal

Užkandis prieš pietus:
10 migdolų ~113kcal
1 apelsinas ~61 kcal

Pietūs:
2 orkaitėje keptos bulvės be riebalų su oda
60 g keptos vištienos krūtinėlės
100 g jogurto padažo
~337 kcal

Užkandis prieš vakarienę:
3 mini kriaušės ~120 kcal
1 kivis ~61 kcal

Vakarienė:
Salotos „Iceberg“
Vyšniniai pomidorai
2 valg. š. migdolų riekelių (kepintų)
60g vištienos filė
Jogurto-aliejaus-prieskonių padažas
~297 kcal

Išgėriau 700 ml vandens + 2 puodelius nesaldintos arbatos.

DELFI skaitytoją įrašais dalintis paskatino SAVAITĖS TEMA. Nuo pirmadienio viskas kitaip: mano lieknėjimo istorija!

„Nuo pirmadienio viskas kitaip“ - taip galvoja ne vienas, pasirinkęs šią savaitės dieną naujai, sveikesnio gyvenimo pradžiai. Vieni savo planų atsisako jau kitą dieną, kiti – atsilaiko: švelnių derybų, drastiškų veiksmų metodai, sportas, spynos ant šaldytuvo – ko tik nesugalvojama, norint įgyti norimą fizinę formą. Teiraujamės Jūsų – pasidalinkite savo lieknėjimo istorija.

Galbūt galite papasakoti savo sėkmės istoriją ir pasidalinti patarimais su valios neturinčiais? Žinote ypatingą lieknėjimo metodą? O gal atvirkščiai – paklausę kaimyno, draugo ar močiutės buvote įklimpę į bėdą, tik norėdami numesti kelis kilogramus?

Papasakokite, kaip pasikeitė Jūsų gyvenimas – laimingesni buvote pradėję „kūno gražinimo“ akciją ar po jos?

Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Svoris“ iki vasario 10 d.

Primename, kad DELFI Piliečio rubrikoje publikuojamų tekstų autoriai kiekvienos savaitės pabaigoje gali gauti ypatingą prizas už geriausią istoriją, pranešimą apie įvykį ar puikiai pateiktą nuomonę!