DELFI skaitytojas Rimantas nelaimę užfiksavo vaizdo registratoriumi. Kaip nurodo pareigūnai,

10.02 val., Vilniuje, reguliuojamoje Kalvarijų – Kareivių - Ozo g. sankryžoje, 19 m. jaunuolis vairuodamas automobilį „BMW“ sankryžoje, sukdamas į kairę, partrenkė ir sužalojo dviratį vairavusį 34 m. vyrą. Dviratininkas buvo pristatytas į ligoninę – jis patyrė kojos traumą ir po apžiūros buvo išsiųstas gydytis namo.

Kaip matyti iš vaizdo įrašo, sankryžoje dviratininkas tiesiai važiavo paisydamas žalio šviesoforo signalo. Žalias signalas turėjo degti ir sankryžoje į kairę sukusiam BMW vairuotojui – vis dėlto, šioje situacijoje jis sukti turėjo tik įsitikinęs, kad praleido tiesiai iš priešingos pusės Kalvarijų g. važiuojančius vairuotojus.

Pagal KET, važiuodamas važiuojamąja dalimi, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas.

DELFI Pilietis ragina paisyti KET ir būti atsargiais kelyje bei primena, kad šiltuoju sezonu į gatves išrieda dviratininkai ir motociklininkai, tad vairuotojai turi būti atidesni. Užfiksuotus pažeidimus siųsti el.p. baudoskvitas@delfi.lt!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)