Šiuolaikinio meno centre įsikūrusios kavinės padavėja lankytojams paprašius pritaikyti ISIC pažadėtą nuolaidą, giliai suabejojo tokiomis galimybėmis, bet mandagiai pasisiūlė išsiaiškinti su kavinės administracija. Grįžusi paaiškino, kad kavinės vadovai yra nustebę ir nežino, kodėl „ISIC Lietuva“ skelbia tikrovės neatitinkančius dalykus.  

Apie tokias „šiaudines“ nuolaidas jau buvo girdėję kiti kavinės darbuotojai, kurie prisipažino, kad jiems patiems teko stipriai nusivilti pateikus ISIC pažymėjimą kitoje Vilniaus kavinėje.  

ISIC yra ne tik tapatybę bei studento statusą identifikuojantis dokumentas, bet ir nuolaidų kortelė. Norėdami jį turėti, studentai moka 30 litų mokestį.  

ISIC nuolaidų katalogas'12: http://www.isic.lt/lt/?itemId=1008623

ISIC Lietuva komentaras

"Kaip ir rašoma DELFI skaitytojo laiške, su ISIC pažymėjimu visame pasaulyje galima pasinaudoti daugiau, nei 40 tūkst. įvairių nuolaidų ir specialių pasiūlymų, skirtų studentams. Lietuvoje šiuo metu turime daugiau nei 1000 vietų, kuriose studentams su ISIC pažymėjimu taikomos nuolaidos. Nuolaidų tinklą ISIC Lietuva komanda nuolat plečia, taip pat kartą per metus esamas nuolaidas patikrina - ar jos galiojančios ir taikomos, ar turimas partneris vis dar vykdo savo veiklą. Pagal sudarytas nuolaidų sutartis, ISIC partneris keisdamas nuolaidos dydį, baigdamas savo veiklą ar nusprendęs nebetaikyti nuolaidos, privalo informuoti ISIC organizaciją, tačiau ne visi partneriai taip elgiasi.

Gavę informaciją apie nesuteiktą nuolaidą ŠMC kavinėje, susisiekėme su šios kavinės administracija. Esami kavinės savininkai veiklą nutraukia, todėl nusprendė nebetaikyti turėtų nuolaidų. Iš anksto apie tai informuoti nebuvome, todėl ISIC informaciniuose kanaluose nuolaida vis dar minima. Naujai išleistame kataloge ISIC Pulsas, kuris pasirodys rugsėjo mėnesį, šios informacijos nebeliks. ISIC komanda DELFI skaitytojo atsiprašo už įvykusį nesklandumą. Priminsime, jog visas ISIC nuolaidas taip pat galima rasti ISIC nuolaidų bazėje internete.

Mums visada smagu, kai studentai informuoja tiek apie suteiktas nuolaidas jų pamėgtose vietose, tiek apie tas, kurių ISIC partneris netaikė. Taip galime operatyviai reaguoti, susisiekti, išsiaiškinti ir informuoti visus ISIC turėtojus. Studentai, pastebėję netikslumus, norėdami pasiūlyti, kur norėtų gauti nuolaidų, gali drąsiai rašyti el. paštu info@isic.lt arba susisiekti su mumis telefonais, nurodytais isic.lt svetainėje."

Viltė Glodenytė, ISIC Lietuva Projektų vadovė