DELFI skaitytoja Roma: patyrusios nėščiosios patirtis

Pastojau pernai, tai - ketvirtasis kūdikis. Prieš tai buvo vienas persileidimas. Man ir vyrui - po 42-ejus, tad jau per pirmą apsilankymą gydytoja liepė registruotis genetiniam tyrimui - didelė rizika dėl amžiaus.

Paskambinau duotu telefonu į Santariškių genetinių tyrimų centrą, nors gydytoja buvo davusi ir porą privačių įstaigų telefonų. Prisiskambinau be problemų, pasakiau, kada sueis 12 savaičių, ir man buvo pasiūlytas laikas priėmimui, labai artimas tai datai.

Apsilankiau pas gydytoją Krasovskają gruodžio 11 d., kai mano kūdikiui buvo 11 savaičių ir 5 dienos. Likau labai patenkinta jos konsultacija, man atliko ultragarsinį tyrimą, viską paaiškino, pasakė, kad iš vaizdo nemato jokios rizikos, atvirkščiai, vaizdas atrodo labai geras, atspausdino porą nuotraukų, kurias iki šiol saugome, netgi nuspėjo kūdikio lytį tokiame ankstyvame etape, kas vėliau buvo patvirtinta.

Dėl tikrumo pasiūlė padaryti ir kraujo iš venos tyrimus. Šio tyrimo duomenys buvo įvertinti su programos pagalba, atsakymą turėjau sužinoti kitą dieną telefonu paskambinusi gydytojai tiesiogiai. Kadangi truputį pavėlavau paskambinti nurodytu laiku, vakare sulaukiau gydytojos Krasovskajos skambučio - ji išsamiai paaiškino, kad programa man riziką sumažino 100 kartų, kad tai labai geras rezultatas, ir apskritai pasidžiaugė kartu su manimi.

Buvau tikrai maloniai nustebinta. Iki šiol skraidau padebesiais, ir nėštumas eina lengvai, nepaisant amžiaus. Taigi, esu tik dėkinga Santariškių genetikos centro medikams, galvoju gimdymui taip pat rinktis Santariškių klinikas.

Laukti turėjo per ilgai

Tuo metu DELFI skaitytoja Laura pasakojo, kad susidūrė su bėdomis patekti pas gydytoją. „Laukdamasi vaikelio pasidariau PRISCA (apsigimimų rizikos – DELFI) tyrimą pas savo ginekologę. Vienas žymuo rodė nemažą apsigimimų riziką, tad išsiuntė į Genetikos centrą Santariškėse. Tiesa, prisiskambinti man pavyko, taciau pasiūlė užsiregistruoti po 3 mėnesių, kai tyrimai turėjo būti atlikti po 4-6 sav.

Galiausiai nuėjau į privačią kliniką, kurioje dirba ta pati genetikė, konsultuojanti Santariškėse. Sumokėjau 350 Lt ir laiku pasidariau reikiamus tyrimus. Šiuo požiūriu situacija - baisi, tačiau privatininkams tikrai pelninga ir patogi, nes moterys, kurios gali susimokėti, vis tiek nueina konsultuotis ir plačiai atveria piniginę“, - pasakojo ji.

Galite papasakoti savo patirtį? Norite patarti sunkumų patiriančioms nėščiosioms? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba savo nuomone pasidalinkite žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)