Bet jei būtent tokios ir ieškote, atkreipkite į ją dėmesį.

Zara - jaunutė katė, liepą jai sukaks metukai, o atrodo dar jaunesnė, nes yra liekna kaip smilga ir greičiausiai visada tokia liks. Jos snukelis smulkus, žema spalvota „kepurytė“, o jau žvilgsnis - visada susirūpinęs. Tačiau tai tik regimybė. Zara tikrai ne iš tų katinų, kurie valandų valandas medituoja, žiūrėdami į niekur. Kiaurai matau, ką ji svarsto: kaip čia užlipti ten, kur įdomu, kaip pirmai atbėgti ten, kur kažkas vyksta, na, ir prikalbėti žaisti kokią kitą katę.

Žmogų ji mėgsta, juo pasitiki. Kai grįžti vakare namo, Zara pasitinka, užšoka ant spintutės ir meilinasi, burkuoja, paimta ant rankų glaustosi. Ne taip jau ir ilgai, nes karštas kraujas gena tolyn patikrinti, ką gero atnešei, kuo kvepi ir ką pasakysi įdomaus. Ši katytė visiškai socializuota, geromis sąlygomis per kelias minutes apsipranta, nebijo paaugusių vaikų. Ji labai mielai žaidžia su tampoma virvute ar kamuoliukais, mėgsta varinėti po grindis kamštukus nuo pieno ar panašius namų žaislus. Yra gyvenusi su šuneliu, bet jei turite šunį, žinoma, reikėtų palaipsniui supažindinti, kad abu priprastų. Su kitomis katėmis Zara mėgsta žaisti, bet jei katė baikštesnė, nusileidžia, gali pradėti vaikyti - tiesiog dėl energijos pertekliaus.

Zara atsidūrė namų globoje, nes jos buvusi šeimininkė išvyko į kitą šalį ir savo gyvūnus paliko. Todėl tikimės atsakingesnių šeimininkų.

Katytė globojama namų sąlygomis Vilniuje. Yra skiepyta, sterilizuota, testuota dėl pagrindinių kačių virusinių ligų (testai neigiami). Ėda ir sausą maistą, ir konservus, neatsisako grietinės lašo ar žuvies trupinio.

Dovanojama žmonėms, kurie supranta periodinio skiepijimo svarbą, žino, kad gyvūnus reikia šerti tinkamu maistu. Dovanojama su VšĮ „Mažoji Liza“ dovanojimo sutartimi (plius nuolaidos kai kuriose Vilniaus veterinarijose).

Kreipkitės tel.nr. 865074841 arba skruzdelynas@gmail.com. Jei dar nedaug žinote apie kates, jų priežiūrą ar elgesį, papasakosime, jei tik norėsite klausytis.