Naujųjų Valkininkų jaunimas šiai šventei ruoštis pradėjo jau spalio 31-osios dienos išvakarėse. Susirinkę kūrė kostiumus, skobė moliūgus, smagu, kad jiems tai buvo ne tik smagi pamoka (daugelis, tai darė pirmą kartą), bet ir gerai praleistas laikas. Nepraėjus nei pusdieniui, turėjome nuostabias dekoracijas mūsų šventei. Už tai norime padėkoti verslininkams R. ir V. Kuodžiams, kurie mums padovanojo nuostabius moliūgus.

Ir štai spalio 31-osios vėlyvą vakarą į Naujųjų Valkininkų vaikų darželio sporto salę ( ačiū Valkininkų mokyklos direktorei G. Benkienei, kuri mus leidžia ten prisiglausti šaltuoju metų periodu) sugužėjo gausybė baisuoklių, kurie linksminosi kiek tik jų jėgos leido. Vakaro metu buvo išrinkti baisuokliškiausi, aktyviausi, drąsiausi, balsingiausi, drąsiausi, kūrybiškiausi, greičiausi vakaro dalyviai. O nuspręsti, kurie yra patys pačiausi, padėjo į svečius atvykusi vyriausioji komisijos narė – Mirtišė Adams (ačiū E. Bujienei). Ačiū mūsų viešniai, padėjusiai siautėti su visais baisuoklių baisuokliais...

Po siautulingos diskotekos, visi baisuokliai buvo pakviesti į siaubingąjį kino seansą. Čia jų jau laukė animacinis siaubo filmas, kurio metu visi vaišinosi savo suneštomis vaišėmis.

Kai jauniesiems baisuokliams atėjo laikas išsiskirstyti, į salę susirinko didieji kaimo gąsdintojai. Čia jų jau laukė tikrasis siaubo filmas, o reklamų metu visi smagiai šėlo skambant siaubingiausiai to vakaro muzikai.

Spalio 31-osios naktis pasibaigė ir visi išsišėlę nuskubėjo namo. Juk nauja diena – nauji darbai.

Lapkričio 1-oji – visų šventųjų diena, ramybės, susikaupimo, mirusiųjų pagerbimo diena. Vakare mažieji kaimo gyventojai susirinko pagerbti tų, kuriems ant kapo vargu ar kas uždegs žvakelę. Susirinkusieji prie kaimo kryžiaus, pastatyto tremtiniams atminti, uždegė žvakelę, prisiminė ir pagerbė tuos, kurie negailestingai buvo ištremti iš savo gimtosios žemės, mirė ir yra palaidoti toli nuo Lietuvos, kurių kapelių šią dieną nėra kam aplankyti.

Taip smagiai mums ir pagarbiai mirusiesiems Naujųjų Valkininkų jaunimas praleido šiuos kelis tamsius rudens vakarus. Ačiū visiems prisijungusiems, padėjusiems, dalyvavusiems. Iki kitų susitikimų!