Permainingas oras šį savaitgalį nepralenkė ir Šiaulių, tad pusę varžybų dalyviai važiavo sausa, o pusę - lietaus permerkta trasa. Vienų rezultatams oro permainos įtaką padarė, tačiau kai kurių klasių lyderiai ir ant pažliugusio grunto jautėsi taip pat užtikrintai. Deja, bet šiose varžybos nebuvo apsieita ir be traumų. Sunkiausiai susižalojo klubo „Žemaitija“ sportininkas Erlandas Kuncė. Jį iš trasos išgabeno medikai. Nepatvirtintais duomenimis jam skilo kaklo slankstelis. Kokia motociklininko būklė šiuo metu - neaišku.

125CC

Šioje klasėje visas lyderių trejetas abu kartus važiavo identiškai, tad galutinai rezultatai skelbia, kad čia geriausiai pasirodė Domantas Jazdauskas. Stabiliai važiavęs Argaudas Čepas finišavo antras, o už jo nugaros varžybas baigė Antanas Levickas.

ATV

Trasoje smaginosi ir keturračiai, o greičiausias klasėje buvo Marius Stasiškis. Antros ir trečios vietos prizininkai surinko vienodai taškų – po 80, tačiau dėka sėkmingesnio antrojo važiavimo ant antro prizininkų pakylos laiptelio žengė Remigijus Mažulis. Trečia vieta atiteko Austėjai Tamuliūnaitei, kuri be didesnių problemų aplenkė net dešimt jos klasėje važiavusių vaikinų.

OPEN

Bene labiausiai susirinkusią publiką žavėjo OPEN klasės dalyvių pasirodymas. Dideli greičiai, aukšti šuoliai ir į viršų kylantis žvyras privertė aikčioti ne vieną atėjusį stebėti varžybų. Šioje klasėje kaip ant sparnų skriejo Raimondas Machrov. Jis be didesnės konkurencijos laimėjo abu važiavimus. Už jo liko Evaldas Šukys, dar pozicija žemiau - Justas Drapanauskas.

PRADEDANTIEJI

Klasėje, kurioje varžėsi pradedantieji, abu kartus pirmas finišavo Vygintas Jucys. Antrosios vietos apdovanojimas atiteko Benui Kasteniui, o nuo pastarojo dvylika taškų ir viena pozicija atsiliko Mindaugas Lukoševičius.

VETERANAI

Motociklais Aleksandrijos trasoje varžėsi ir vyriausieji motokroso mylėtojai. Šioje klasėje nugalėjo Arūnas Ramanauskas. Gintautui Kaušiui atiteko antroji vieta, o trečiosios vietos apdovanojimą į viršų kėlė Remigijus Čapas. Beje, antrame šios klasės važiavime nebestartavo net trečdalis dalyvių.

Finalinis etapas kelsis į Zoknių trasą

Šiaulių apskrities motociklų kroso taurės varžybų sezonas jau artėja pabaigos link, tačiau finalinis etapas įvyks tik spalio pirmoje pusėje. Numatyta, jog dalyviai baigiamajam etapui vėl bus pakviesti į Zoknių trasą.

Po keturių etapų 125cc klasėje kol kas pirmauja Domantas Jazdauskas, ATV gretose šiuo metu lyderiauja Remigijus Mažulis, Open po keturių etapų pirmą vietą užima Raimondas Machrov, kuris net ir praleidęs vieną etapą, kuklia, dviejų taškų persvara vis dar lenkia Justą Drapanauską.

Pradedančiųjų klasėje pirmas išlieka Vygintas Jucys. Antroje šios klasės vietoje vis dar puikuojasi Dariušo Rynkevičiaus pavardė, tačiau dėl traumos jam sezonas baigtas jau dabar. Trečioje vietoje tvirtai žengia panevėžietis Ernestas Milaševičius. Veteranų gretose, likus vienam etapui, į priekį išsiveržęs yra Gintautas Kaušius.