Nuotraukų autorė sakė, kad visus aukščio bijančius pašiupinsiantis vaizdelis buvo užfiksuotas sostinės Užupio rajone, prie upės, kur dabar įgyvendinamas „Užupio krantinės“ projektas. Jis apima ir buvusios „Vilijos“ siuvyklos teritoriją – būtent ant jos pastato ir buvo nufotografuoti statybininkai.

Kelių metrų aukštyje ant stogo pakraščio jie darbavosi tik su šalmais, nenaudodami kitų, jų saugumą galinčių užtikrinti priemonių.

Nuotraukų autorė sakė besitikinti, kad šių nuotraukų paviešinimas atkreips dėmesį ir galimai net ką nors išgelbės.

DELFI susisiekė su „Užupio krantinės“ projekto plėtotoju „MG Valda“, kurie kaip projekto genrangovą samdo UAB „LitCon“, kurie yra atsakingi už visus statybų aikštelėje vykstančius darbus

UAB „LitCon“ atstovė Jurgita Rusinienė patikino, kad užfiksuotą situaciją vertina labai griežtai.

„Analizuojant šį konkretų atvejį paaiškėjo, kad darbuotojai nesiėmė visų būtinų darbo saugą užtikrinančių priemonių. Kiekvienas aikštelėje dirbantis žmogus yra susipažinęs su saugaus darbo taisyklėmis ir įsipareigoja jų laikytis. Tačiau statant didelės apimties objektą, kuriame dirba kelios dešimtys ar net keli šimtai darbuotojų, tokių pažeidimų retais atvejais pasitaiko. Šią konkrečią situaciją vertiname labai griežtai ir darbuotojams buvo skirtos nuobaudos. Esame dėkingi neabejingiems piliečiams, kurie informavo apie darbo saugos taisyklių nesilaikančius darbuotojus“, – situaciją pakomentavo ji.

Pasak J. Rusinienės, vienas pagrindinių bendrovės „LitCon“ veiklos tikslų – užtikrinti įmonės darbuotojų saugą ir sveikatą mažinant nelaimingų atsitikimų darbe tikimybę, ir darbuotojai visomis reikalingomis saugos priemonėmis yra aprūpinami.

„Šio tikslo siekdami bendrovėje įdiegėme profesinės sveikatos ir saugos vadybos sistemą pagal OHSAS 18001 standartų reikalavimus. Darbuotojai aprūpinami visomis reikalingomis darbo priemonėmis, nuolat organizuojami privalomieji mokymai, tikrinama darbuotojų sveikata, vykdomos įvairios iniciatyvos – darbo vietų patikrinimai, vidiniai auditai, neeiliniai instruktavimai“, – komentavo bendrovės atstovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)