DELFI skaitytojo Viktoro atsiųstoje nuotraukoje matyti baltas, į šermuonėlį panašus gyvūnas.

Vyriškis pasakojo, kad jo giminaičiui Vytautui nutikusi istorija – neįprasta. Gyvūnėlį į namus jam atnešė katinas. Šis buvo sušalęs, tačiau vėliau atsigavo, įkando jį laikiusiam žmogui ir pabėgo. Viktoras pasakojo, kad iš pradžių giminaitis gyvūnėlio namuose nerado, o jį į namus parnešęs katinas šio paieška nebesidomėjo. Vis tik, trečiadienį gyvūnėlį namuose pavyko rasti, tuomet jis ir buvo paleistas atgal į gamta.

DELFI susisiekė su Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vyr.specialistu Selemonu Paltanavičiumi. Pamatęs nuotrauką, jis patikino, kad katino atneštas gyvūnas yra žebenkštis, kiauninių šeimos plėšrusis žvėrelis.

„Nedidelis, sveriantis 60-70 gramų, labai tvirtas, stiprus, galintis pasipriešinti bet kam. Jo nepatartina imti į rankas, gaudyti. Įdomu tai, kad žebenkšties kailiukas žiemą visas pabąla. Vasarą kailiukas rusvas, tik kūno apačia balta. Už žebenkštį šiek tiek stambesnis šermuonėlis būna baltas, bet jo uodega – juoda, - pasakojo jis. - Žebenkštis gyvena visur, labai dažnai – kaimo pastatuose, lengvai keliauja pelių ir kurmių urvais. Ten, kur apsigyvena žebenkštis, pelių nebūna, net žiurkės stengiasi vengti šio mažo plėšrūno. Beje, žebenkštis nors ir nėra nykstanti, bet gamtoje nedažna. Jas reikia saugoti. Tai, kad jas sumedžioja katės, yra žala gamtai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)