Projekto dalyviai dalyvavo „Miško apsauga“ paskaitoje, kurios metu informacinio centro vadovas Redas Rutkauskas supažindino su priešgaisrine priemonių sistema, pateikė statistinius duomenis apie kasmet šalyje kylančius gaisrus, pateikė „Miško gaisrai miškų urėdijų administruojamose teritorijose“ miško gaisrų sąrašus.

Paskaitos metu buvo akcentuojama kaip reikia apsaugoti miškus nuo gaisrų: „Padarei gamtai žalą – atsakyk“, „Taip elgtis privalo kiekvienas“. Projekto dalyviams buvo įteikiami lankstinukai „Apsaugokime miškus nuo gaisrų“, išleisti Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos kartu su Generaline miškų urėdija; „Būk žalias kaip EKOFANAS“.

Paskaitos metu vyko įdomios diskusijos, kurios leido kiekvienam dalyviui pabūti tikru „miško valdytoju, savininku ir naudotoju“ žinant, kad privalai saugoti miškus nuo gaisrų, kenkėjų, ligų ir kitų neigiamų veiksnių.

Ekskursijos pabaigoje projekto dalyviams buvo galimybė pamatyti ir apžiūrėti turimas priešgaisrinės technikos mašinas. Visi projekto dalyviai liko patenkinti šia išvyka.

Projekto „Kad šviestų ir kviestų mokyklos langai“ vadovė Rasa Žemaitienė