Tačiau nemažai mokytojų tokie yra dėl mokinių, kurie nenori dirbti. Kuriems jie viską paaiškina iki smulkmenų ir jie vis tiek rėkia, kad čia nesąmonė ir niekam to nereikia.

Kad ir kaip keistai skambėtų, dauguma mokytojų yra normalūs žmonės. Ir jie pasistengs atsakyti į protingai suformuluotus klausimus. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad jie privalo motyvuoti ar skatinti moksleivį mokytis.

Nustokite zirsti ir pajudinkite nors pirštą. Mokykitės pamokų metu. Mokytojai nesukraus jums košės į galvą. Apskritai, domėkitės patys. Ir nekalkite, jokiu būdu nekalkite. Tai visiškai nereikalingas laiko gaišimas. Pajuskite skirtumą tarp mokymosi ir kalimo.

Pažymiai – visiškai bereikšmiai. Jie jums gadins gyvenimą tik tiek, kiek jūs leisite. Apskritai galima gauti normalius pažymius dirbant tik pamokų metu, namuose praleidžiant prie namų darbų ne daugiau nei valandą. Nervus į konservus!

Sutinku, sistema yra tikra tragedija. Tačiau nepakluskite sistemai ir ji pasikeis. Galų gale, jei taip trokštate mokytis, eikite į geresnes mokyklas.

Apskritai – pakeiskite požiūrį į mokymąsi mokykloje ir mokykla savaime pasikeis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Moksleivių skundai DELFI pasiekia ne tik prieš egzaminus – 2016 m. pradžioje portalas gavo jau ne vieno nusivylusio mokinio laišką, kuriuo piktinamasi švietimo sistema. Atviru laišku į visą Lietuvą neseniai kreipėsi gimnazijos moksleivė, pasipiktinusi mokytojų abejingumu, prabilti nutarė ir kita mergina, pažėrusi mokytojams kaltinimų dėl patyčių. Savo nuomonę atsiuntė ir mokykla nusivylusi dešimtokė – kviečiame ją perskaityti ir pasidalyti savo mintimis apie mokyklą mokinių, tėvelių ir mokytojų: ar iš tiesų yra ko skųstis?

Kviečiame Jus išreikšti savo nuomonę! Tai galite padaryti, spausdami pilką mygtuką žemiau! Pasisakykite – ar iš tiesų šiuolaikiniams mokiniams mokykloje sunku, ką reikėtų keisti? O gal esate mokytojas ir norėtumėte papasakoti apie kitą šių skundų pusę? Laukiame Jūsų nuomonių ir istorijų!