Apie tai DELFI pranešė skaitytojas Linas, norėjęs išsiaiškinti, ar tokios miestiečių kalbos turi bent krislą tiesos. „Noriu kad padėtumėte išsiaiškinti mitas tai ar ne: Šiaulių Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios (Gegužių gatvėje) aukščiausiame taške t.y. ant kryžiaus matomas labai panašus į butelį daiktas. Mieste sklando legenda kad tai statybininkai paliko butelį už nesumokėtus darbus“, - apie gandus Šiauliuose pasakojo skaitytojas.

Pasiteiravus apie neaiškų, ant kryžiaus matomo objekto Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios vikaro kunigo Felikso Baliūno, jis patvirtino taip pat girdėjęs gandus apie butelį. Vis tik, F. Baliūno teigimu, šis gandas – neteisingas ir atsakymas apie ant kryžiaus matomą objektą žymiai paprastesnis. „Tai žaibolaidis, jis būtinai reikalingas“, - paaiškino kunigas.

Naujas Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios pastatas Lyros-Gegužių gatvių kampe pradėtas statyti 2008 m. rugpjūtį. Bažnyčios tinklapyje nurodoma, kad projekto autoriai - Šiaulių vyskupijos skelbtą uždarą konkursą laimėję įmonės „Proporcija“ architektai Darius Jakubauskas ir Andrius Vernys, prieš kelerius metus projektavę Švč. Benedikto vienuolyną Palendriuose (Kelmės r.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)