Taigi, man 18, neseniai baigiau mokyklą. Nežinau, kas buvo tas kertinis akmuo mano gyvenime, kuris jį taip tragiškai pakeitė. Turbūt reikėtų sugrįžti į mokykla, į kokią 8 klasę, kuomet jauna mergaitė su didelėmis susidomėjusiomis akimis ir glėbiu pasiryžimo pakeitė mokyklą.

Tą mergaitę pasitiko ne šilti žodžiai ir nauji draugai, nuotykiai ir kitos linksmybės, o patyčios, užgauliojimai tiek mokykloj, tiek internetinėje erdvėje. Tada, tikriausiai ir dužo, tos svajonės, norai ir gyvenimo siekiai. Ta mergaitė, nuo 8 iki 12 praktiškai neturėjo draugų, tai sudarė puikias sąlygas jai užsiauginti ganėtinai storą odą žmonių žodžiams ir patyčioms.

Pamažu ta mergaitė augo nuolat patirdama stresą, spaudimą nežinia kam, lyg vaikas, kuris išgąsdintas griausmo, bijojo išeit į kiemą žaisti visą savaitę. Ji augo, kartu su ja augo ir jos savarankiškumas. Ją vijosi nepasitikėjimo žmonėmis ir savimi problemos. Taigi, reziume – iš to išaugo visai neblogas 21 a. „kokteilis“: tipiška paauglė, bandanti įtilpti į visuomenės nustatytus rėmus, atrodyti „kaip visi“, žmogus, nepasitikintis savimi, mąstantis ir besielgiantis taip, kaip dabar „madinga“.

Taigi, mokyklos nebėra. O kas dabar? Tik dabar supratau, kad nebežinau, kas esu. Kažkada buvę pradinių klasių draugai bei mokytojai dabar klausia: „ar tikrai čia tu?“, „Jūs man kažkur matyta“. O ko ir galima tikėtis, kai iš to nekalto mažo vaiko išaugo mergina, persidažiusi plaukus visiškai priešinga spalva, neišeinanti į gatvę prieš tai nepasėdėjusi valandos prie veidrodžio dažydamasi tam, kad įtiktų kitiems žmonėms, visada mąstanti, ką pasakyti ar padaryti, kad tai butų priimtina kitam žmogui.

Ši panelė, dabar stebisi, kaip jos gyvenime niekas nevyksta, kaip ji už nieką pastaruosius 12 metų nekovojo. Ši panelė, pabėgusi iš mokyklos, kvailų bei vaikiškų nusistatymų bei tamsių koridorių, dabar žingsnis po žingsnio bando atrasti save, suprasti, kas ji yra ir eiti savo keliu...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuomone ar mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.