Skaitytojo eksperimentas ne tik įtraukė komentatorius į diskusiją, ar normalu pirmenybę teikti daugiau uždirbančiam būsimam partneriui, bet ir paskatino pasidalinti savo patirtimi virtualiai ieškant antrų pusių. Kai kurios moterys neslėpė – po tokių bandymų nusivylę lietuviais vyrais.

Eksperimento rezultatai: populiariausi – gražuoliai

Paaiškėjo, kad eksperimentuoti pažinčių svetainėse mėgsta ne vienas. DELFI komentatorius papasakojo, kad panašų tyrimą buvo įgyvendinęs su dviem savo draugais. Rezultatai juos nustebino.

„Prieš metus dėl įdomumo su draugais vieno pasibuvimo metu, nusprendėm for fun paeksperimentuoti ir mes. Tik tiek, kad anketų buvo trys: pirmos dvi analogiškos straipsnyje aprašytoms (turtuolis ir vargšas), o trečioji, hm... Nufotošopinom vieną ir šiaip simpatišką draugelį, kuris nuotraukoje atrodė stulbinančiai. Dar kelios dviprasmiškos nuotraukos, gražiai aprašyta anketa. Statusas – studentas, mėgstantis vakaruškas ir dirbantis degalinėje laisvu nuo studijų metu (nes vienas iš kompanijos būtent ir dirbo degalinėje). Beje, dėl įdomumo nuotraukas maketavo vienas, atrašinėjo antras, į pasimatymus ėjo trečias – for fun gi buvo. Tai va, tyrimo rezultatai: varguolis buvo beveik niekam neįdomus. Nors vis dėlto pasilabinus patiems, rezultatai nebuvo itin blogi. Pavyko į pasimatymą ir varguoliui nueiti.

Turtuolio rezultatai nenustebino – buvo daug rašančių, netiesiogiai sakydavo, kad rūpi tik pinigai bei prestižas ir, jei atvirai, užsimindavo, kad nėra labai svarbu kam (...), svarbu, kad būtų už ką. Žinoma, turtuoliui į pasimatymus nebuvo sunku nueiti, o ir pakvietimų – apstu. Tačiau visų nuostabai, į gražuoliui-saldaniukui skirtus laiškus nespėjome atrašinėti. Per savaitę laiko gal kokių 70 laiškų buvo. Tiesa, rašė kiek vyresnės moterys (anketoje „saldainiui“ buvo 25), kurių amžius apie 27-35. Kiekvieno laiško turinio neaprašysiu, bet išvada paprasta – „saldainiui“ buvo siūloma visko – ir kelionių, ir pinigėlių, ir gražios draugystės, o apie seksą nekalbu – savaime suprantamas reiškinys vos ne pirmo susitikimo metu (buvo ir tokių, kurios ir rašė būtent dėl sekso). (...) Dėl įdomumo saldainis nuėjo ir į kelis pasimatymus. Vargšės moterytės, kurios nusiminė, kai išvydusios realybę truputį nusivildavo (vaikinas šiaip simpatiškas, tik nuotraukos, žinoma, šūstresnės buvo)“, – rašė panašiai eksperimentavęs skaitytojas.

Moteriškos lyties skaitytojos tikino, kad nereiktų užsipulti moterų, neva vyrai taip pat internete renkasi pagal tam tikrą kriterijų – grožį ar tiesiog patogumą.

„Jei moteris pateiktų dvi anketas – vienoje, kad išsiskyrusi, be vaikų, kitoje, kad išsiskyrusi ir viena augina tris vaikus? Ar daug pretendentų atsirastų pagal antrą anketos variantą? Gal užuot stūmę ant kitų, pirmiausia ant savęs pasistumkime, - klausė komenatatorė.

Kita mergina prisipažino, kad teko patirti, ką reiškia, kai vyras nori tik jos turtų. „Susirašinėjom su vienu vyru, toks jau rūgtelėjęs, bet dar tikisi Kembridžo hercogienės. Žodžiu, iš pradžių pasakiau kad gyvenu didmiestyje, nuosavame name. Po kiek laiko lyg tyčia leptelėjau, kad iš tikrųjų gyvenu provincijoje. Ir ką, dingo kaip į vandenį, namas provincijoj jam ne lygis“, – rašė skaitytoja, slapyvardžiu „Tfu“, komentaruose,

Patirtis nenudžiugino

DELFI skaitytojos komentarų skiltyje pasidalino patirtimi, kaip sekėsi pažinčių ieškoti internete.

Viena mergina rašė, kad pamėginusi virtualiai susirasti bendraminčių, ji tiesiog nusivylė Lietuvos vyrais.

„Turiu anketą pažinčių svetainėje, kur labai nedviprasmiškai nurodžiau savo pomėgius ir parašiau, kad ieškau bendraminčių, tiek vaikinų, tiek merginų, su kuriais kartu galima būtų pasidalinti patirtimi ir užsiimti ta veikla. Veikla nieko bendro neturi su erotika ar panašiai, tarkim, tai būtų alpinizmas. Įdėjau savo nuotraukas, vien susijusias su ta veikla, pavyzdžiui, kaip sėdžiu prie laužo su katiliuku, kaip rišu mazgus, apsivilkusi kombinezoną (čia pavyzdys, nes veikla tai kitokia).

Aišku, parinkau gražias nuotraukas, tačiau jokių (...) papūstų lūpyčių ar reklaminių pozų. Dar piktą prierašą padariau, kad neieškau nei antros pusės, nei nieko panašaus. Ir ką jūs galvojat, nors vienas alpinistas parašė? Nė velnio – krūvos laiškų tokio turinio – „Ė, šyta, pupa, gal susitinkam“, jau nekalbu apie tiesioginius nepadorius pasiūlymus... Mano nuomonė apie tautiečius vyrus smarkiai pablogėjo...“, - rašė „Vampyriukė“.

Panašios nuomonės buvo ir vyresnio amžiaus skaitytoja. Ji nustebo, kokias nuotraukas į virtualią erdvę talpina pagyvenę vyrai.

„Esu garbaus amžiaus moteris, našlė. Širdis dar jauna, o ir daug kas nustemba, kai pasakau, kiek man metų. Buvau prisiregistravusi išgarbintame pažinčių portale, ir ką pastebėjau, kad ten prisiregistravę nuo 20 iki 70 metų (tokių mažuma) vyriokai, kuriems reikia meilužių, tarnaičių, kiti slepiasi, net savo nuotraukos nerodo, reiškia, bijo, kad žmonos nepamatytų.

Pastebėjau, kad ir 40-55 metų vyrukai niekaip neranda sau tinkamos, vis ieško mėnesių mėnesius. Jau net nekalbu apie jų nuotraukas – pykina. Tokias nuotraukas įsideda: tai vienas liežuvį iškišęs, kitas savo apatinius demonstruoja, dar kitas – savo figūrą ir t.t. Daugiau neišlaidausiu, nes tie pažinčių portalai – tik beprasmis laiko leidimas, o kontingentas neaiškus...“, – piktinosi skaitytoja.

Internete rado meilę

Vis dėlto, internetas priešinga lytimi verčia nusivilti ne visus. Didelę patirtį bendraujant internetiniuose pažinčių portaluose turinti moteris taip pat atvirai papasakojo apie savo mėginimus rasti meilę. Panašu, kad jai pavyko.

„Esu buvusi apie 30 pasimatymų su skirtingais vyrais iš rimtų pažinčių portalų. Stop, stop, neprisifantazuokite... Pradedant plytelių ir santechnikos parduotuvės konsultantu, pardavimų vadybininkais, teisininkais, vadovais, programuotojais, muzikantais, verslininkais. Visų išsilavinimas aukštasis, nuo bakalauro iki mokslų daktarų.

Visada renkuosi pagal kelis kriterijus: 1. Išsilavinimas, 2. Laisvalaikis, 3. Klausoma muzika, perskaitytos knygos. 4. Humoro jausmas. 5. Socialumo lygis. Aš turiu pinigų tiek, kiek man reikia, vyras nėra reikalingas, kad išlaikytų, paremtų. Bet su minimumą uždirbančiu nesusitikinėčiau, nes arba jis neturi galvos ir negeba uždirbti savo reikmėms, arba yra visiškas tinginys ir plaukia pasroviui. Prabangūs automobiliai, rūbai ir kiti atributai nedomina, nes žinau, jog tikrai turintys pinigų, o ne ubago sindromą, to nedemonstruoja.

Vertinu skaičiuojančius, mąstančius, konkrečius ir intelektualius vyrus. Jis man turi būti sektinas pavyzdys, pasididžiavimas. Turėti protingą vyrą man reiškia saugumą, nuolatinį saugumą, nes proto, mąstymo iš žmogaus niekas neatims, o pinigai gali baigtis. Čia tas pats, kas moters grožis – trumpalaikis džiaugsmas, niekam tikusi investicija. Todėl investuoju į savo asmenybę, o ne į išorę. Galų gale, galvoju apie vaikus ir jų auklėjimą, man svarbu, kad vyras skaitytų, eitų į teatrą, bent apgraibom žinotų klasikinę muziką.

Per visą savo internetinių pažinčių istoriją, esu rimtai susižavėjusi dviem vyrais. Abu teisininkai, išsilavinę, mąstantys, racionalūs, turintys humoro jausmą. Jie tobulai gražūs ir patrauklūs savo intelektu, gebėjimu mąstyti. Vienas jų buvo vienas pirmųjų, su kuriais susitikau po skyrybų, deja, iš to negalėjimo patikėti, kad vyras gali būti toks, prie kurio net mintyse neturiu už ką prikibti, buvau ne savimi ir nepateisinau jo lūkesčių.

Kitas – paskutinis, su kuriuo susitikau. Ir dar kartą pasitvirtinau – geriausias arba nieko nereikia. Bet geriausias tai gal tik man, nuo kurio akys spindi, apie kurį galvojant atsiranda šypsena, ir visiškai nesvarbu, kiek ir ko jis turi. Man su juo būtų gera vidury miško. Nes juo tikiu“, - rašė skaitytoja, išbandžiusi internetines pažintis.

Norite pasidalinti savo patirtimi, ieškant meilės internete? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažintis“. Taip pat mintimis galite pasidalinti žemiau:


Tapk DELFI Piliečio draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Komentarus rašykite prisiregistravę

DELFI ragina skaitytojus savo poziciją išsakyti komentaruose užsiregistravus ir nesislepiant po anonimiškumo skraiste.

Nors jūs vis dar galite komentuoti anonimiškai, registruotiems vartotojams siūlome daugiau privalumų:

Jūsų žinutė pasirodys kartu su Jūsų pasirinktu paveikslėliu ir vardu.

Prie registruoto vartotojo žinutės bus rodomas ID simbolis, kuris patvirtina, kad tai yra registruoto vartotojo vardas. Jūs taip pat galėsite keisti šiuos duomenis arba bet kada komentuoti anonimiškai.

Vartotojo paskyros gali būti tarpusavyje susiję. Galite komentuoti iš pasirinktos paskyros su norimu paveikslėliu ir vardu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu būsite prisijungęs.

Prie Jūsų naujausių komentarų bus rodomas mini profilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)