Kad globojamas gyvūnas buvo tiesiog nužudytas toje vietoje, akivaizdžiai rodė galvoje žiojėjančios žaizdos, dar net nespėjęs sukrešėti kraujas ausyse ir ant plytelių matomos kraujo žymės. Vieni spėliojo, kad katytę užmušė akmeniu ar plyta (nors aplink ir nesimatė nusikaltimo įnagio), kiti manė, kad globojamas gyvūnas tiesiog buvo tvotas galva į plyteles. Šį klausimą, žinoma, paliksime spręsti policijai. Tačiau šio namo gyventojai liko labai sukrėsti.

Jie niekaip negalėjo suprasti, kam užkliuvo jų praktiškai rankinė katytė, kuri neseniai atsivedė tris kačiukus. Dar vakar jie džiaugėsi jos draugija ir še tau... Šiandien ji žiauriai nužudyta. Nors vienas, antras tyliai šnibždėjo, kad čia bus „piemenų pacanų“ darbas (tai irgi paliksime tirti policijai). Deja, mažųjų katinėlių, kurie be žmogaus pagalbos tikrai neišgyvens, šiuo metu neradome.

Matyt, bus siaubingai išsigandę. Bet kokiu atveju bandysime jų ieškoti ir ištiesti pagalbos ranką. Neteisinga, kai gyvenimas šitaip žiauriai atima mamą iš mažylių, kurie dar neparuošti savarankiškai gyventi.

Daugiabučio gyventojai sukrėsti ir susijaudinę. Žinia, kad jų kaimynai arba jų auklėjami vaikai gali būti žudikai, nėra iš maloniausių. Juk šiandien į jų rankas pakliuvo niekuo nekaltas gyvūnas, o rytoj akmuo gali skrieti į jų vaikus arba juos pačius. Šiuo metu tiesiog tikimės, gal kas bus matęs šį įvykį ir galėtų papasakoti daugiau informacijos. Žinoma, su namo gyventojais taip pat kalbėsimės (gal kas netyčia girdėjo ar tapo liudininkais). Tokie žiaurumai turi būti ištirti, o žudikai nubausti. Juk tai žeme vaikščiojantys galimi žmogžudžiai.

Todėl prašome visų, kas netyčia bus matęs šį įvykį, parašyti el. paštu info@mazeikiugyvunai.lt arba paskambinti telefonu +370 699 81662. Anonimiškumą ir visišką konfidencialumą garantuojame. Nelikime abejingi, kai tokie žiaurumai dedasi tiesiog panosėje!