Istorija labai paprasta. Su savo vyru, atvykę į metrikacijos biurą registruoti savo naujagimio, gavome popieriuką. Darbuotojos paklausę, kada gausime angeliuką, ji atsiprašė ir informavo, kad jų daugiau nebebus, tam nebeskirta lėšų.

Kadangi neteko skaityti spaudoje, kad Vilniaus angeliukų idėja taip pat atsidūrė nutraukiamų projektų sąraše, buvau kiek sukrėsta, kad dovanėlės iš Vilniaus savivaldybės su šeima nebegausime. 

Atrodytų, kad tai yra smulkmena ir neturėtų niekam rūpėti, bet anksčiau, grįžę iš metrikacijos biuro, tėveliai su savimi turėdavo ne tik popierėlį, kad tavo vaikutis gyvena Vilniuje, bet ir besišypsantį mažąjį angeliuką. 

Draugės, kurios savo socialiniuose tinkluose dalinosi mažųjų angeliukų nuotraukomis kartu su jų mažyliais, dabar atrodo vertingesnės miestui negu aš ir mano vaikutis.

Todėl po mūsų vilniečio registracijos pasijutome su šeima kitokie. Kitokie dar pasijus ne vieni vilniečiai. Kitokie tikriausiai ir yra tinkamiausia mūsų visų klasifikacija. Anksčiau tavo mažylis buvai svarbus ir apie tai primindavo besišypsantys mažieji sostinės angeliukai, o dabar – tu gimdyk ir gauk šimtą eurų. 

Ne viena mama sutiks, kad tikrai ne šimtas eurų sustiprins jų vaiko emocinį ryšį su Vilniaus miestu. Niekas nesiginčija, kad pinigai vertinga dovana. Ji būtų dar vertesnė, jei didžioji dalis privačių darželių, vos tik sužinoję rinkimų rezultatus, nebūtų tų kainų padidinę. Bet nenukrypkime nuo temos.

Mažieji Vilniaus angelai, kuriuos metrikacijos biure gaudavo savo naujagimius registruojantys tėveliai, turi išliekamąja vertę. Tokią, kad ir po 10, 20 metų mano vaikutis būtų turėjęs prisiminimą apie Vilnių, kad jis buvo svarbus to miesto merui ir, nepaisant to, kur nuvestų gyvenimas – jis su savimi turėtų dalelytę Lietuvos ir jos sostinės ir galėtų tai perduoti jau savo vaikams.

Trumparegiškas miesto požiūris į mūsų miesto vaikus – niekada nesuformuos ilgalaikių rezultatų. Todėl tikrai laukiau šio dar vieno mano vaikelio gyvenimo etapo. Deja, mano šeima viena iš tų, kurie „dabar“.

Dabartiniam Vilniaus valdžiai norėčiau palinkėti tik vieno: pirma kažką sukurkite, o tik paskui griaukite, nes dabartinė Vilniaus kadencija neturi jokios išliekamosios vertės, kitai valdžiai po Jūsų nereikės nieko net griauti, nes paprasčiausiai, nebus ką griauti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!