Cyrus žvaigždė sužibo vienos atrankos metu: mergina pateko tiesiai į „Disney Chanel“ rankas, kurį garsina tokios žvaigždės kaip Britney Spears, Justin Timberlake, Lindsay Lohan, Selena Gomez, Demi Lovato, Jonas Brothers. Savo autobiografijoje Miley mini, jog darbas Disney buvo kartu ir rojus, ir pragaras dvylikametei mergaitei. Netikėtai užgriuvusi šlovė suteikė galimybę susipažinti su garsiausiomis Amerikos žvaigždėmis, o visai netrukus ir pačiai sužinoti, ką reiškia būti viena iš jų. Pirmi vieši pasirodymai ir koncertinis turas, Miley populiarumas augo ir augo.

Po kelerių metų Cyrus vardas sužibo turtingiausių Holivudo paauglių sąrašuose, o serialo reitingai buvo vieni aukščiausių JAV. 15- metę iš Tenesio valstijos užgriuvusi netikėta sėkmė apsuko jai protą. Iki tol buvusi pavyzdinga krikščionė, mažų vaikų mamų numylėtinė, mergina panoro atsikratyti geros mergaitės įvaizdžio ir nutraukti serialo filmavimą, nes pop deivės Hanos įvaizdis jos netenkino. Cyrus niekuomet nepatiko rožiniai drabužėliai ir blizgučiai, širdyje ji visada žinojo – jos mintis ir širdį užvaldęs rock chick įvaizdis. Maištas prasidėjo nuo pusnuogės paauglės fotosesijos „Vanity Fair“ žurnalui, vos po kelių mėnesių sekė kitas įvykis: į jos elektroninį paštą įsibrovęs vyras paviešino jos tuomečiui vaikinui skirtas nuotraukas, kuriose jaunoji žvaigždutė pozuoja duše. Vėliau tokių Cyrus foto daugėjo, Disney žvaigždė nesiliovė šokiravusi. Pirmojo savo, o ne garsiojo personažo turo metu, atlikėja vilkėjo vulgarumu pasižyminčius drabužius, o jos šokių judesiai mažametes gerbėjas privertė prisidengti akis.

Miley Cyrus
Cyrus biografijoje žibėjo trumpalaikiai ir ne tik meilės romanai. 15-metė Cyrus jau spėjo kartu apsigyventi su apatinio trikotažo modeliu Justin Gaston, prieš jį žvaigždutė dalijosi jausmais su dainininku Nick Jonas ir sakė, kad jų meilė bus amžina. Ilgaainiui Miley įgavo širdžių daužytojos pravardę, bet Holivudo žvaigždutei to neužteko, kad įrodytų, jog yra nepriklausoma nuo savo charakterio. 2010-taisiais pasirodę atlikėjos muzikiniai klipai „Can’t Be Tamed“, „Who Owns My Heard“ ir „The Big Bang“ pagaliau įrodė, kad 17-metė Miley nebėra ta nekalta Hana iš „Disney ekranų“, o likus keletui dienų iki 18-tojo gimtadienio jos draugai išplatino video, kuriame Cyrus vartoja kvaišalus.

Didžiausią šoką preitų metų padžioje Miley Cyrus gerbėjai patyrė ne dėl jos elgesio, bet stiliaus pokyčių, kai gražių plaukų savininkė ilgą laiką su jais eksperimentavusi, galiausiai ryžosi juos nusitrumpinti berniukišku stiliumi. Naujas stilius sulaukė daug kritikos ir pagyrų, tačiau abejingų nepaliko. Šiuo žingsniu Miley siekė išsiskirti su praeities klaidomis, pasitikti naują gyvenimo etapą ir išlaisvinti brandesnę moterį savyje. Pradėjusi bendrą gyvenimą su aktoriumi Liam Hemsworth, su kuriuo filmavosi filme „The Last Song“, Cyrus surimtėjo, atsidavė labdaringai veiklai, sustabdė muzikinę karjerą. Naujojoje Miley įžvelgiame naujo stiliaus elementus. Žvaigždė sako mylinti 70-tuosius, bei 80-tuosius, dievina kaubojišką, bei „rock chick“ (roko muziką klausančios merginos – DELFI) įvaizdžius. Jos aprangoje vyrauja odiniai motyvai, gyvūnų raštų elementai bei metalistiška avalynė.

Šiandieninė Miley atrodo aprimusi, labiau subrendusi savo elgesiu bei veiksmais, ji ne kartą
Miley Cyrus
prasitarė, jog labai gailisi savo klaidų ir supranta, jog daugeliui jaunų merginų ji yra pavyzdys, bet teisinasi, jog yra tik paauglė ir niekada nesugebės išvengi klaidų. Būtų neteisinga nepaminėti Cyrus ir jos šeimos nuolatinės labdaringos veiklos, kovos su patyčiomis bei skurdu. Ne paslaptis, jog vaikystėje Miley patyrė žiaurias patyčias, dėl savo išskirtinės išvaizdos ir tėvo šlovės, todėl ji savo pavyzdžiu siekia jaunimui pranešti, jog nėra nieko blogo turėti išskirtinę išvaizdą, užsiimti tuo, kas tau patinka. 

Cyrus gerbėjams nerūpi žvaigždės paslydimai, jų širdyse Miley visada buvo ir liks paprasta mergina iš Tenisio valstijos, mėgstanti derinti savo kaubojiškus batus prie visko ir visada. Tokia ta naujoji panelė Cyrus – jauna, nepriklausoma, maištinga. Mylėti ar nekęsti – spręsti jums.