Nors iš toli stebint atrodo, kad ši griūtis įvyko dėl žmonių kompetencijos trūkumo, nusikalstamo aplaidumo ir korupcijos, tačiau prasidėjusi profesionali informacinė ataka prieš didžiausią Baltijos šalyse prekybos tinklą „Maxima“ man sukelia įtarimus, kad tai galėjo būti ir tyčinis, sąmoningas priešiškų svetimų jėgų nusikaltimas, siekiant politinių ir ekonominių tikslų.

Juk įtariamųjų eilėje „ Maxima“ savininkai negali būti pirmi, kaip galimi pagrindiniai šios siaubingos tragedijos kaltininkai. Vis dėlto pirma reikia išsiaiškinti rangovo, statybos priežiūros, leidimų išdavimo ir projektuotojų darbų atitikimą statybos ir įstatymų normoms ir tik radus jų darbo broką ar nusikalstamą aplaidumą, ne kompetenciją ir pan. vertinti prekybos tinklo „Maxima“  kaltumą.

Šiuo metu susiformavusioje ir besiformuojančioje viešojoje opinijoje to nėra. Skubama pulti „Maximą“ ir net Lietuvos žiniasklaidoje pasigirsta gana svarbių žmonių grasinančių užuominų dėl prekybos tinklo sužlugdymo.

Nesu „Maxima“ prekybos tinklo gerbėjas ir nesiekiu, esant kaltei, „Maxima“ savininkus pateisinti, bet, mano galva, tai organizuota profesionali informacinė ataka, kuri kelia nerimą, nes taikinys, turbūt, yra Baltijos šalių politiniai ir ekonominiai procesai. Dar daugiau- ši tragedija Rygos prekybos centre, sėkmingai toliau veikiant  informacinės atakos organizatoriams, gali padaryti daugiau žalos Lietuvos negu Latvijos (įvertinus ir premjero V.Dombrovskio atsistatydinimą) ekonomikos ir politikos procesams.

Svetimų suinteresuotų jėgų, norinčių tvirtai ir užtikrintai valdyti Lietuvos politinius procesus, yra, tuo labiau, kai Lietuva, baigusi pirmininkavimą Europos Sąjungai, pradės pirmininkauti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai. Todėl Rygos tragedijos tyrimas ne tik turi būti greitas, nuodugnus, skaidrus ir platus, o tragedijos kaltininkai būtų išaiškinti ir įvardinti viešai, tačiau ir Baltijos šalių visuomenės valstybės institucijų turi būti skaidriai ir laiku informuojamos apie tyrimą, įtariamuosius. Tik taip galima informacinės atakos iniciatorius ir kitus saviems interesams besinaudojančius proga pažaboti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!