Su DELFI susisiekusi moteris pasipiktino sostinėje esančios VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės (Antakalnio g. 57) gydytojo darbu. Ji pasakojo, kad sesuo savo vyrą gruodžio7 d. atgabeno į ligoninę apie 9 val., kadangi jam pasidarė bloga - pakilo temperatūra, vyrą kamavo traukuliai. Skaitytoja piktinosi kad ligoninėje tebuvo vienas gydytojas visam skyriui, tad jo niekaip nepavyko surasti.

Pacientas, kuriam vėliau buvo diagnozuota hipertenzinė krizė (vėliau jį ištiko infarktas, ligonis atsidūrė reabilitacijoje, o gruodžio 11 d. buvo iš jos perkeltas į palatą - informacija patikslinta skaitytojos), priimamajame, pasak paskambinusios skaitytojos, pralaukė apie 3 val. - į palatą jis buvo paguldytas 12. 30 val. Vis tik, net ir tuomet gydytojas prie ligonio nepriėjo - dėl šios priežasties jam negalėjo būti leidžiami vaistai. Pasak skaitytojos, gydytojas neatsiliepė ir telefonu, o kabinete jį pavyko rasti tik po 14 val. - tuomet jis nurodęs, kad jo darbo laikas jau baigėsi ir jį pakeitė kita gydytoja.

Paskambinusios moters teigimu, būdėti atėjusi gydytoja iš karto pasirūpino ligoniu, tačiau piktinosi, kad pacientui pagalba nebuvo suteikta iš karto. Šiuo metu pacientas vis dar ligoninėje.

DELFI susisiekus su tądien skyriuje budėjusiu Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnio filialo gydytoju Vadimu Grebinskiu, jis paaiškino, kad apie tai, kas buvo priėmimo skyriuje iki tol, kol ligonis pateko į skyriaus palatą – iki 12.30 val., jis kalbėti negali. Pasak V. Grebinskio, ligoniui jau patekus į skyrių panašiu laiku – 12.45 val. - mirė pacientas, tad gydytojas tuo metu buvo užsiėmęs. „Nežinojau, kad yra naujas ligonis Nefrologijos skyriuje“, - teigė jis.

Gydytojo teigimu, budėjimą 14 val. jis jau buvo perdavęs kitam gydytojui, tad atsisakė ne padėti ligoniui, o dirbti už kitą gydytoją. Jis teigė, kad jei nebūtų buvę, kam ligoniu pasirūpinti, tikrai būtų dirbęs toliau. Jis apgailestavo, kad ligoniui teko ilgai laukti pagalbos.

Norite pasidalinti savo istorija? Susidūrėte su bėdomis medicinos ar kitoje įstaigoje? Siųskite ją el.paštu pilieciai@delfi.lt! Primename, kad DELFI Piliečio rubrikoje publikuojamų tekstų autoriai kiekvienos savaitės pabaigoje gali gauti ypatingą prizas už geriausią istoriją, pranešimą apie įvykį ar puikiai pateiktą nuomonę!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)