- Kuriame tavo gyvenimo takte „įstojo“ muzika?

- Meilę muzikai pajaučiau su pirmais išgirstais atlikėjais per televizorių ir magnetofoną. Atsimenu vieną rinkinuką įrašytą į kasetę. Ten buvo Michaelis Jacksonas, Vytautas Kernagis, Myliene Farmer, „The Beatles“. Matyt, kažką niūniuodavau ir mama iškart sureagavo ir nuvedė mane į Balio Dvariono muzikos mokyklą. Manęs paklausė, kuo norėčiau groti, atsakiau „sexafonu“. Mama sukosėjo ir pataisė „dainuoti“.

- Teko girdėti, kad esate merginų grupės narė. Papasakokite apie ją.

- Studijuodama LMTA labai išgyvenau dėl išsiskyrimo su savo pirmąja meile. Tada parašiau savo pirmas dainas, kurias atlikome kartu su juo ir grupe. „Pajungėme“ tuo metu studijuojančius džiazą draugus ir sudalyvavome konkurse „Young power“. Tai buvo keistas bendradarbiavimas, asmeniniai santykiai trukdė groti kartu ir ilgai neiškenčiau. Tada susipažinau su Anna Polukord, ji studijavo džiazo gitarą. Pradėjome muzikuoti kartu, kurti, aranžuoti. Taip gimė „Volumetears“. Tai buvo nuostabus metas, kai laikas sustodavo ir mes visiškai atsiduodavom kūrybai.

Užsidarydavom auditorijose, grodavom po 9 val. Buvo tiek entuziazmo, užsidegimo ir svajonė įrašyti albumą... Kartu daug praėjome, koncertavome, keliavome. Viename iš koncertų scenoje taip užsivedžiau, kad neatsargiai pašokus, susilaužiau koją. Su ramentais važiavau į Londoną, nes tai buvo svarbi grupės „Volumetears“ kelionė. Susipažinome su kita muzikine kultūra, norėjome pažiūrėti kaip įvertina mūsų muziką angliakalbiai. Jie labai šiltai priėmė. Kol kas pristabdėme grupės veiklą, tačiau, manau, tai dar ne pabaiga ir mes būtinai realizuosime viską ko taip ilgai siekėme.

- Kaip sugalvojai dalyvauti „Lietuvos balso“ projekte?

- Draugė nutempė už pakarpos. Aš skelbimą pamačiau jau vėliau. Gerai, kad turiu draugų, kurie kartais greičiau reaguoja.

- Kokie tavo tikslai čia?

- Populiarumas. Siekiu eiti į priekį su muzika, negaliu gyventi be dainavimo. Noriu atrasti savo klausytoją, kuris ateitų į koncertą neatsitiktinai. Turiu didelių ambicijų, nes kuriu dainas ir populiarumas didina tavo šansus būti išgirstai, nepasimesti dideliame muzikinės informacijos sraute. Be to labai smagu išbandyti save tokiame šou. Konkurencija duoda labai gerą spyrį į užpakalį būti aktyviam, neužmigti.

- Dainavimas – mados sekimas?

- Tiesiog dainavimas - taip. Jeigu turi, ką pasakyti, - ne.

- Kaip žmonės vertina ir priima tavo dainas?

- Aš kuriu skirtingais stiliais ir bendradarbiauju su skirtingais žmonėmis. Kai mūsų bendradarbiavimas duos pirmuosius vaisius singlų, albumų pavidaluose, galėsiu įvertinti klausytojo reakciją.

- Kaip dėlioji savo prioritetus?

- Viskas vyksta natūraliai. Gyvenimas sudėlioja viską į savo vietas, o svarbiausi dalykai man yra mano artimieji, gyvūnai ir muzika.

- Tavo asmenybė. Kokia tu?

- Stipri, užgrūdinta, jausminga. Dažnai neeinu lengvuoju keliu, nes manau, kad tikri dalykai ateina tik per išbandymus. Galiu būti skirtinga, svarbiausiai - „be falšo“.

- Kaip tai lemia tavo kuriamą ir atliekamą muziką?

- Muzikoje ir atlikime atsispindi mano charakteris, nuotaika, išgyvenimai. Muzika - tai indas, kurį tu pripildai savo energija.

- Svajonių negalima išduoti, bet gal leisi į jas pažvelgti akies krašteliu?

- Pastatyti benamiams gyvūniukams tobulą prieglaudą, su puikiomis sąlygomis. Rengti, dalyvauti labdaros koncertuose. Apskritai svajoju apie daugiau tokiu idėjinių renginių, kuriuose muzika būtų stipri grandis tarp pagalbos prašančių ir ją suteikiančių.

- Pakalbėkime apie grožį, juk jis labai svarbus atlikėjams. Sakoma, kad gražūs žmonės turi didesnį pasisekimą darbe, asmeniniame gyvenime... Ką tau reiškia „gražus žmogus“?

- Man „gražus žmogus“ - gėrį skleidžiantis žmogus. Kai jis, nepaisant sunkumų, nesigaili savęs, nenukabina nosies, sugeba uždegti kitus. Man tokie žmonės yra gražūs visada. Dar man gražios originalaus mąstymo asmenybės, žmonės, kurie dega ir myli savo veiklą. Išorė labai paveikiama vidaus. Jeigu tavo būsena yra paveikta neigiamų minčių, emocijų, tai iškart atsispindi tavo akyse. Tampi nepatrauklus, suvaržytas. Tai reikalauja didelio darbo su savo grožiu, reikia nusiteikti, kovoti su vidiniais baubais.

- Amžina dilema: gražiu gimstama ar tampama?

- Iš pradžių gimstama, o po to jau tampama (arba ne). Grožio suvokimą diktuoja TV, spauda...

- Tai jie daro teisingai?

- Kaip atsirinkti, kas teisinga, o kas ne? Na, aišku, jie dažnai įbruka standartus. Paskui jau žmogaus pasirinkimo laisvė, ką iš to priimti. Man kažkaip atrodo, kad visiems pažengusiems šio amato „profams“ seniai aišku, kad visada įdomiau yra charizma, ją tinkamai pateikus sprogsta bomba. Vėliau tai tampa standartu.

- Grožis: ką jis duoda žmogui? Ar iš tiesų grožis gali daug nupirkti?

- Manau, grožis padeda, duoda gerą impulsą startui, duoda pasitikėjimo savimi. Kartais jis gali ir trukdyti, kai žmonės bando juo pasinaudoti savo nešvariems tikslams.

- Tai kaip čia iš tikrųjų yra?

- Yra daug negražių ir laimingų, ir atvirkščiai.

- „Grožis“ ir „savęs pateikimas“: tai tas pats?

- Manau, svarbu save pateikti, tam yra daug skirtingų „formulių“, tačiau ilgainiui išlieka, kas tikra.

- Palinkėjimas skaitytojams.

- Linkiu visiems šiltų jaukių artėjančių švenčių. Aplankykite savo artimuosius ir senai matytus draugus, pailsėkite po gruodžio darbų virtinės. Labai norėčiau dar sudainuoti jums daug gražių dainų ir todėl kviečiu jus - palaikykit ir balsuokit jau šį šeštadienį už mane „Lietuvos balse“.