Šiais metais lankėmės Paryžiuj. Nutarėme aplankyti Luvrą. Dvi šeimos – keturi suaugę, trys vaikai – visi su reikiamais bilietais, kaip priklauso, pro kontrolės vartus patekome į metro požemius, kur sėdome į traukinį ir nuvykome iki Luvro.

Reikiamoje stotelėje išlipę judėjome link išėjimo. Čia mus pasitiko 4-5 metro darbuotojai-kontrolieriai, kurie paprašė mūsų pateikti bilietėlius. Mes turėjome turėti 6, tačiau dviejų pateikti nesugebėjome – vaikai yra vaikai. Ganėtinai grubiai buvome užblokuoti metro kampe ir iš mūsų buvo reikalaujama sumokėti baudą -– 66 eurus už du trūkstamus bilietus, grasinama iškviesti policiją (negi ji yra baubas?).

Mūsų paaiškinimai apie tai, kad vaikai galėjo pamesti tuos talonėlius, čekio 20 talonėlių už 28,20 eurus įsigijimą tądien pateikimas, galų gale apeliavimas į tai, kad mes esame turistai – niekas nepadėjo, buvome spaudžiami grynais ar banko kortele mokėti baudą.

Nenorėjome gaišti laiko pasiaiškinimams policijoje – buvo aišku, kad dviejų talonėlių pateikti nesugebėsime, formaliai buvome neteisūs, per išsiblaškymą nepagalvoję, kad iš vaikų geriau paimti tuos bilietus. Sumokėjome baudą.

Deja, po to jau nebuvo nuotaikos lankytis Luvre ar pirkti lauktuvių (kitą dieną išvykome namo). Pinigai – niekis, palyginus su tuo kaip buvome „sudoroti“ – kaip silpni ir pažeidžiami turistai. Bent jau taip tuomet jautėmės. Ar nebūtų buvę geriau mus žmoniškai įspėti? Deja, tokio svetingumo kaina – apie 400 eurų, kurie nebuvo ir nebus palikti Prancūzijai. Viliuosi, Lietuvos kontrolieriai yra supratingesni.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galite pasidalinti panašia patirtimi? O gal jūsų patirtis – visiškai kitokia? Savo mintimis galite pasidalinti žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: