Maaaaaaaazinga! Lapkričio viduryje nuo šio garsaus, mokinių skanduojamo, šūkio skambėjo visa Palanga, kai daugiau negu šimtas penkiasdešimt Lietuvos moksleivių sąjungos narių atlikinėjo tradicinį, suvienijantį komandą, ritualą. Kažkada jau tai girdėjai? Matyt, esi iš tų, kuriems teko dalyvauti bent viename iš keturis kartus per metus vykstančių LMS forumų.

Į Rudens forumą iš aštuoniolikos Lietuvos miestų suvažiavę dalyviai turėjo galimybę susipažinti ir pasiskirstę darbo grupėmis įsigilinti į šešias skirtingas temas: savivaldų darbas, renginių ABC, jaunimo politika, mokymų vadovų ruošimas, ryšiai su visuomene bei tobulinimas ir analizė. Darbą minėtose grupėse paįvairino bendros paskaitos, kurias vedė gyvenimišką patirtį sukaupę, visuomenine veikla užsiimantys žmonės. Moksleiviai įkvėpimo sėmėsi iš asmenybių, kurios ne tik dėstė teoriją, bet ir pasakojo apie savo verslą, gyvenimo vingius ar net mokė šokti visuomeninį hip-hop‘ą!

Žinoma, neliko užmiršti ir tradiciniai LMS žaidimai – juos reikėjo išmokti naujiesiems LMS nariams bei prisiminti senbuviams. Socializacijos ne vienam dalyviui tapo smagiausia Rudens forumo dalimi, nes jų metu ugdyti darbo komandoje įgūdžiai pravers moksleivių ateityje.

Šeštadienį organizatoriai dalyviams paruošė staigmeną - išskirtines orientacines varžybas Baltijos pagrindinėje mokykloje, kurių metu jaunimui teko ir miltų paragauti, ir galvas išsiplauti. Svarbiausia, jog rungtimis ir vėliau gautais prizais nenusivylė nė vienas dalyvis. Laisvas laikas, anot dalyvių, yra labai svarbi forumo dalis, nes būtent tada atsiskleidžia asmenybės, sukuriamos genialiausios idėjos. Nors forumo metu nebuvo kada nuobodžiauti, pasišnekėti ir pabūti su seniai matytais draugais spėjo visi.

Justina Macijauskaitė, Palangos MSIC pirmininkė, pasibaigus renginiui tikino, kad viskas pavyko puikiai: „Visa organizatorių komanda, į kurios sudėtį įeina Palangos, Kretingos bei Klaipėdos savanoriai, džiaugiamės rezultatu. Labai geras jausmas žinoti, kad čia, pajūryje, dalyviai praleido daug smagaus ir naudingo laiko“. Organizatoriai įsitikinę, kad trys dienos su LMS bei Rudens forumu moksleiviams leido geriau susipažinti su visuomeninės veiklos sritimis bei įgyti įgūdžių, reikalingų norint būti pilietišku bei aktyviu jaunuoliu.

Mažeikiškė Eglė Stankutė, dalyvavusi ne viename Lietuvos moksleivių sąjungos organizuotame forume, įsitikinusi, kad tokie renginiai yra visokeriopai naudingi jaunimui: „LMS forumai kone vienintelis ir geriausias būdas pajusti aktyvumo dvasią, kuri tas kelias dienas vilnija visomis kūno ląstelėmis. Būdamas tarp motyvuotų žmonių suvoki, kad nešvaistydamas laiko gali kurti pamatus savo ateičiai!“

Patenkinta LMS komanda sako „ačiū“ už dalyvavimą, šypsenas ir gerą nuotaiką forumo metu. Teigiami dalyvių atsiliepimai yra didžiausias komplimentas renginio organizatoriams. Tačiau palydėję vieną forumą, LMS biuras jau rengia programą sausio mėnesį Vilniuje vyksiančiam Žiemos forumui. Tad iki greito susitikimo ten!