Atsivertęs savo mėgstamiausią sporto skyrių kaip ir kasdien pastarosiomis dienomis pirmuosiuose puslapiuose pamačiau Magnusą Karlseną. Tai 23 metų jaunuolis prieš dieną antrą kartą tapęs šachmatų pasaulio čempionu. Jis Norvegijoje šiuo metu labai populiarus, visos žiniasklaidos priemonės apie jį kalba labai daug. Jis lyginamas su legendiniu šachmatų meistru Gariu Kasparovu. Pats M. Karlsenas neneigia, kad tikisi pagerinti jo rekordus.

Trumpai tariant, šis šachmatininkas Norvegijoje dabar – tikra sporto žvaigždė, turbūt ir visame pasaulyje. Šachmatai – gal ir ne futbolas, bet čempionus dažniausiai žino daug žmonių visame pasaulyje. Tarp kitko, pats Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Magnusą Karlseną pavadino genijumi. Straipsnis, kurį skaičiau, būtų ir likęs tik eiliniu straipsniu, jeigu ne čempiono ryškūs marškinėliai su labai jau pažįstamomis spalvomis. Teko geriau įsižiūrėti, nes marškinėlių vidurį ir užrašą dengė jo laikomas kompiuteris.

Geriau įsižiūrėjęs įsitikinau, kad tai garsieji 1992 metų Lietuvos krepšinio rinktinės bronziniai marškinėliai. Pasidarė visai smagu, kad toks garsus žmogus juos nešioja ir viso pasaulio žurnalistams laisvalaikiu duodamas interviu juos vilki. Pažiūrėjęs užrašą po nuotrauka nustebau dar labiau. Parašyta, kad čia Karalius (taip čia vadinamas Magnusas) yra Rusijoje, kur vyko finalas dėl čempiono titulo. Ir iškart rašoma, kad Magnusas Karlsenas apsivilkęs 1992 metų Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės marškinėliais.

Vėliau dar panaršiau „VG“ laikraščio internetinį puslapį ir suradau jo interviu, kur jis kalbėdamas su žurnaliste vilki tuos pačius marškinėlius tik jau su labai gerai matomu, dideliu užrašu – „Lithuania“. Kituose interviu jis kalba, kad laisvalaikiu ir per pertraukas kai nežaidžia šachnmatais, mėgsta žaisti krepšinį, o šioje šalyje tai toli gražu nėra populiariausia sporto šaka. Smagu, kad toks garsus norvegas pasauliui parodo mūsų šalies vardą.