Pirmąją festivalio dieną svečiai jau išklausė dvi paskaitas. Perkusinių paveikslėlių paišymą arba atvirukų siuntimo meną dėstė Andrėj Razin ir Arkadijus Gotesmanas („Percussion postcards“). Liudas Mockūnas ir styginių kvartetas „Chords“ skaitė transfiguracijos paskaitą – ALFA salėje muzikantai trumpam pavirsdavo instrumentais. Kas jais grojo, velniai žino.

Po oficialios dalies, architektų akinukų kvapu alsuojanti „Galeria urbana“ kavinė priglaudė visus norinčius pasitarti ir sukonspektuoti tai, ką išgirdo. Pasitarimas vyko po stipriai šlamančiais „Ąžuoliniais berželiais“.

Penktadienio vakaras vilnietiškai skubančiu ritmu veža į sceną naują šiaurietišką garsą. Tikrai žingeidiems VDU Jazz jungtys pristatys „Maria Faust Jazz Catastrophe“(DK, EE) – pasak organizatorių, tai orkestras pristatantis retą rimtos muzikinės disciplinos ir išskirtinio pamišimo derinį.

Antroje dalyje „Konvoj: ensemble“ (SE, LT, DK) – ansamblis dirbantis su šiuolaikine muzika ir garso menu, daug dėmesio skiriantis tyrinėti muzikai tarp kompozicijos ir improvizacijos. Muzikiniai ir socialiniai konspektai kavinėje „Galeria urbana“ vyks klausantis „Hautulin“(FIN, NO).

Išėjus iš VDU Jazz jungčių aktualijos ir gyvenimiškos paskaitos nesibaigia. Kauno gatvėse vis dar aktuali elegantiška ramybė, ir skoningas skanios kavos išgėrimas – baigiantis darbo savaitei tai puiki neformalaus ugdymo alternatyva.