Kartu su manimi Jus vėl pasieks ir Aistruolio dienoraštis, ačiū Delfi už „Piliečio“ platformą, kurioje tokie dalykai įmanomi! Kiekvienais metais galvoju, ką patobulinti, ką pakeisti, ko nebedaryti, kad eičiau koja kojon su technologijomis, Jūsų įpročiais, pagaliau, skaitymo mada. Viskas kažkada prasidėjo nuo paprastų tekstukų, kuriuose aprašinėjau buvusias varžybas, emocijas jų metu. Po to sekė fotoreportažais praskaidrinti įrašai. Praeitais metais jau tikrinausi, koks esu operatorius bei kėliau videoįrašus.

Tad kas šiais metais? Šį kartą Aistruolio dienoraštis bus dar laisvesnio formato, rašysiu, fotografuosiu, filmuosiu – kaip kuriuo atveju šaus į galvą, kada kiek turėsiu laiko, noro bei galimybių...

Faktas tas, kad pasakosiu ne apie rungtynes ar apie tai, ką patys matysite per TV, skaitysite žinių rubrikose, rašysiu apie įvykius, žmones, Lietuvos ir kitų šalių aistruolius, rašysiu apie Rygą, apie Lilį, viešbučius, restoranus, miestiečių įpročius, kainas ir pan. Žodžiu apie viską, apie ką nerašys kiti.

Šių metų rinktinės aistruolių kelionė kiek kitokia. Neorganizuojame bendro transporto, nerezervuojame bendros nakvynės viename viešbutyje, būgnus vežamės kiekvienas atskirai. Ryga netoli, važiuoti norėjo tikrai daugiau aistruolių, nei būdavo pastaraisiais metais, kai reikėdavo keliauti kur toliau – į Turkiją, Slovėniją ar Jungtinę Karalystę.

Dalis iš jų važinės į kiekvienas rungtynes, kad nereikėtų imti atostogų darbuose. Tad pasitarę aistruolių „vadai“ nusprendė suorganizuoti bendrai tik bilietus į visas Lietuvos komandos rungtynes Rygoje, o visu kitu rūpinamės patys.

Bet bendrumų bus, kaip visada, daug, ir ne tik arenoje – braliūkai Maciai mūsų laukia 1000 aistruolių talpinsiančioje fanų zonoje Rygos senamiesty, Švyturys – taip pat netoliese esančioje aludėje, būgnais žadėjo pasirūpinti organizatoriai bei išskirti kambariuką arenoje jiems laikyti (ačiū labai!). Su artimiausiais bičiuliais jau pasėdėjome palinkę prie Rygos ir Latvijos žemėlapių, pasižymėjome, ką norėtume aplankyti bei pamatyti ir be krepšinio. Be abejo, jei bus laiko ir sveikatos.

Arenoje stovėsime (na, kas gi ten sėdi, kai žaidžia Lietuva?!) vienoje tribūnoje, visi 300, tad nebus problemų nei būgnus susidėlioti, nei vėliavas išskleisti, nereikės bandyti pakliūti ne į savo sektorių gudrybėmis, kad galėtume būti su savo bičiuliais. Mūsų sektorius – 108 „pa labi“, jei kas dar ieškote bilietų, galite pabandyti paieškoti ten pat, bus dar smagiau!

Bilietai kišenėje, viešbutis užsakytas, vakar pasiėmiau sureguliuotą bei sutvarkytą būgną, į bagažinę šiaip ne taip telpa, ieškau paskutinių smulkmenų aistruolio atributams pabaigti ir penktadienį vakare – į kelionę!

Kitame įraše papasakosiu daugiau apie bilietų į rungtynes kainas, apie Rygos viešbučius bei apartamentus, apie tai, kaip siūlau pasiekti Lilį tiems, kurie dar neapsisprendė ar tiesiog neturi bilietų, bet norėtų ten vykti. Na ir apie pakeliui pastebėtus paranormalius reiškinius.

Šarūnas Gustainis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)