Buvo aišku, kad be globos jie gatvėje neišgyvens. Toje vietoje nebuvo įmanoma net šiltesnės dėžutės pastatyti – įvairios įstaigos, visi pyksta, nesutinka. Situacija beviltiška. Skubiai ieškojome globos. Laimei, pavyko ją rasti!

Netrukus šeimyna buvo sugauta ir saugiai nugabenta pas globėją. Po pirminės apžiūros kilo įtarimai, kad mažyliai gali būti užsikrėtę grybeliu. Skubėjome į veterinarijos kliniką. Neapsirikome – dar tokie mažiukai, bet jau spėjo kažkur lauke „pasigauti“ tą nelemtą grybelį. Šeimą teko palikti klinikoje, stacionare, tučtuojau buvo pradėtas gydymas. Blogiausia tai, kad kiekviena diena, praleista klinikoje, kainuoja. Patalpinti šeimos pas privačius globėjus negalėjome, nes kol kačiukai nėra pasveikę, juos būtina izoliuoti nuo kitų gyvūnų, gydyti, o ir surasti globėjų, norinčių prisiimti tokią atsakomybę, praktiškai neįmanoma. Mikrosporijos gydymas paprastai užtrunka bent mėnesį, o viena para klinikoje tokiai šeimynai kainuoja mažiausiai 35 Lt, o kur dar kokybiškas maistas.... Jis kačiukams buvo būtinas tam, kad jie kuo greičiau sustiprėtų ir sėkmingai sveiktų, „atlaikytų“ kasdienes vaistų dozes...

Šiandien – jau gruodžio vidurys, o šeimyna vis dar sėdi tame pačiame stacionare... Skola didžiulė. Laimei, gydymas veiksmingas ir labai tikimės, kad jau greitai visi galės keliauti į namus arba pavyks jiems rasti bent laikiną globą. Jeigu galite, labai prašome bent truputį prisidėti prie Kražių šeimynos išlaikymo ir gydymo. Ačiū!

Jei galite pasiūlyti laikiną globą ar norite suteikti nuolatinius namus, susisiekite su mumis jau dabar. Iš stacionaro kačiukai iškeliautų tik visiškai pasveikę, globėjus viskuo, ko reikėtų, pasistengtume aprūpinti.

Kviečiame susipažinti: Mamytė Fiona – miela, švelni, jauna katytė. Tikra lietuviška rainė – žvilgančiu, švelniu kailiu, didžiulėmis geltonomis lyg saulytės akimis. Draugiška, murkianti, labai rami (jai duotas geruolės princesės vardas iš filmuko „Šrekas“).

Judrė – rainai balta, labai energinga, išdykusi, velnių priėdusi mažylė. O jau smalsumas! Lenda, lipa, visur tas savo „lapcytes“ kiša, daug daug murkia, nori bendrauti, būti myluojama – tikras džiaugsmas, ne katė!

Lukas – juodas, švelnutėlis, ramutėlis katinėlis. Kiek dvejojantis: žaisti – nežaisti, eiti susipažinti, ar ne, vis neapsisprendžia – pilvą jam kasyk ar ausį. Labai juokingas. Smalsus, žaismingas, amžinai mąstantis katinėlis.

Bandelė – minkštutėlė, apvaliu pilveliu, apvaliais skruostukais mergytė. Akivaizdu, į šviežutėlę bandelę panaši! Mamyčiukė, apsimeta dar visai mažyte katyte, vis po mamos sparnu slepiasi. Pasižiūri į katę mamą, kai nori bendrauti su mumis, lyg lauktų leidimo: „Galiu? Saugu? Tikrai?!“. Juokingas žvilgsnis, snukučio išraiška, eisena (tiksliau, lakstysena), apskritai, kelia Bandelė tik šypseną – norisi imti į rankas ir niurkyti tokį sotų burbulaitį.

Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.